Rukomet

Čupić: 'Hvala svima koji su uskočili praktički bez treninga, dobro je dok ima tko doći'

Matej Kačan • srijeda, 19.01.2022.
Čupić: 'Hvala svima koji su uskočili praktički bez treninga, dobro je dok ima tko doći'
Foto: Pixsell

Hrvatski reprezentativac Ivan Čupić najavio je dvoboj s Crnom Gorom na startu drugog kruga EP u Budimpešti, a osvrnuo se i na brojne promjene u sastavu...

Drugi krug i dvoboj s reprezentacijom Crne Gore najavio je i jedan od najiskusnijih Ivan Čupić koji je problemima s koronavirusom i promjenama u kadru dobio društvo nekoliko vršnjaka.

S tom dozom iskustva i pomoći Hrvatska je stigla u Budimpeštu i spremna je za drugi krug koji kreće protiv Crnogoraca.

"Nadali smo se da možemo doći do Budimpešte. Prvi cilj je tu, a Crnogorci su pokazali da su ozbiljna i kvalitetna reprezentacija s izrazitim timskim duhom i kolektivom koji ih je dogurao do tu. Svaki respekt prema njima s punim fokusom i ozbiljnosti na toj utakmici, a naravno da dalje ne treba još ni razmišljati", rekao je, pa nastavio:

"Moramo odigrati bolje nego u prvom krugu, kvalitetnije na svim poljima i nadam se da ćemo upisati prve bodove u drugom krugu."

Hrvatsku muče mnogi izostanci, ali usprkos tome Čupić smatra da se do pobjede može protiv Crne Gore.

"Ne razmišljamo o problemima, nema smisla time se zamarati. Tako je kako je, s tim moramo živjeti na dnevnoj bazi. Borimo se s vjetrenjačama i nedaćama, ali ima nas koliko nas ima. S jednom borbenom igrom, željom i punim srcem ćemo izaći na teren i mislim da ćemo imati kvalitete i znanja i vještine da to pretvorimo u bodove."

Mnogo je novih igrača stiglo, mnogi su praktički iz svog dnevnog boravka uskočili u reprezentativni dres i pokazali spremnost za pomoć.

"Hvala svim tim ljudima koji su se odazvali i bez treninga, dosta ih nije ni bilo na spisku od 35 igrača. Veliko im hvala i to je još jedan znak koliko svima nama znači hrvatski dres i koliko su spremni uskočiti. Mislim da je najgore onima koji su u sobama i moraju to gledati na TV-u umjesto na terenu. No dobro, dok ima tko doći, dobro je", završio je.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!