Rukomet

Njemačka se ne povlači s Prvenstva, ali je zatražila odgodu susreta sa Španjolskom

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.01.2022.
Njemačka se ne povlači s Prvenstva, ali je zatražila odgodu susreta sa Španjolskom
Foto: Pixsell

Kratko je trajala priča oko povlačenja Njemačke s Europskog prvenstva, igrači žele igrati i Njemačka ostaje. Ono što sada pokušava je dobiti odgodu dvoboja protiv Španjolske...

Nakon što je broj pozitivnih slučajeva na koronavirus u njemačkoj reprezentaciji skočio na čak 12, nastala je uzbuna u Bundesligi, igrači se svako malo pozivaju u reprezentaciju kao zamjene za zaražene i večeras je održan sastanak između šefa Bundeslige i čelnika Njemačkog rukometnog saveza.

Ranije danas govorilo se i o potencijalnom povlačenju Njemačke s Europskog prvenstva, ali takvo što je odbačeno, igrači žele nastaviti i ne žele samo tako otići kada su ve do ovdje došli.

Alfred Gislason već je pozvao trojicu novih igrača kako bi proširio trenutni roster od 13 imena, pozvani su Tobias Reichmann iz Melsungena te dvojac iz Bergischera David Schmidt i Lukas Stutzke.

Ono što Nijemci sada pokušavaju je odgoditi sutrašnji dvoboj protiv Španjolske. Poslan je i službeni zahtjev prema EHF-u jer su realne šanse da do početka utakmice neće dobiti potrebne negativne testove za novopridošli trio, a uvijek postoje šanse da još netko otpadne.

Samo jedan jed problem u cijeloj priči - kada bi se odigrala ta utakmica? Ova skupina je u pogonu 20., 21., 23. i 25. siječnja te jedino ako bi taj susret bio prebačen na 26. siječnja koji je jedini potencijalni slobodni termin.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!