Rukomet

Službeni poredak od 13. do 24. mjesta, Slovenija si zakomplicirala život

Branimir Korać • srijeda, 19.01.2022.
Službeni poredak od 13. do 24. mjesta, Slovenija si zakomplicirala život

EHF je potvrdio službeni poredak reprezentacija od 13. do 24. mjesta na tekućem Europskom prvenstvu. Taj poredak ujedno daje i sudionike kvalifikacijskih krugova za Svjetsko prvenstvo...

Nije nimalo nebitan poredak od 13. do 24. mjesta na ovom Europskom prvenstvu s obzirom da odlučuje tko ide u koji kvalifikacijski krug u borbi za Svjetsko prvenstvo.

13., 14. i 15. reprezentacija najbolje su prošle i one ne moraju igrati u prvom krugu kvalifikacija te će ujedno biti u statusu nositelja u drugom krugu, a to su Češka, Srbija i Mađarska.

Sve ostale reprezentacije imat će izazovan posao u kvalifikacijama. Prvo će morati proći prvu rundu u kojoj ih čekaju Švicarska, Grčka, Turska, Finska, Estonija, Rumunjska, Izrael, Farski Otoci i Italija.

Zatim ih očekuje i druga runda kvalifikacija u koje se uključuju i Češka, Srbija i Mađarska te šest reprezentacija iz poretka u prvih 12.

Izravan plasman na Svjetsko prvenstvo imaju domaćini Poljska i Švedska te aktualni svjetski prvak Danska, a njima će se pridružiti i tri najbolje reprezentacije s ovog Europskog prvenstva.

Službeni poredak od 13. do 24. mjesta:
13. ČEŠKA
14. SRBIJA
15. MAĐARSKA
16. SLOVENIJA
17. BJELORUSIJA
18. SLOVAČKA
19. PORTUGAL
20. AUSTRIJA
21. LITVA
22. SJ. MAKEDONIJA
23. BOSNA I HERCEGOVINA
24. UKRAJINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!