Rukomet

Horvat: 'Izbornik na svojim leđima nosi puno toga pa i kritike, nemam problem s tim'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.01.2022.
Horvat: 'Izbornik na svojim leđima nosi puno toga pa i kritike, nemam problem s tim'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat osvrnuo se i na kritike s kojima se suočio proteklih dana...

Hrvatska se priprema za sljedećeg protivnika na Europskom prvenstvu, sutra od 15:30 igra protiv Islanda, a neće moći računati niti na Mirka Alilovića.

"Mirko je još jučer tijekom zagrijavanja osjetio zatezanje lista te je otišao do Szegeda na preglede. Nisu htjeli riskirati niti on, niti klub pa ćemo tek vidjeti hoće li nam se opet priključiti", kaže Hrvoje Horvat za RTL.

Horvat je svjestan da je Danska u ovom trenutku i u ovakvom stanju bila velik zalogaj.

"Uvijek je teško kad izgubiš i s tim porazom izgubiš šansu za medalju. Odigrali jesmo korektno i borbeno, mogli smo reagirati pametnije u nekim trenucima kada smo hvatali priključak, možda smo mogli i u drugom dijelu bolje braniti sedmog igrača... No tako kompletna Danska bila je stvarno veliki zalogaj i izazov, nosili smo koliko smo se mogli."

Nakon susreta Horvat je poručio da se nada kako su začepili usta svim kritičarima, ali to je samko pokrenulo lavinu novih kritika.

"Izbornik na svojim leđima nosi puno toga pa i kritike. Nije da imam problem s kritikama, to je više bila reakcija koja je išla u smjeru zaštite ovih dečki ovdje koji u nemogućim uvjetima pružaju puno iako to nije uvijek dobro za oko. Na kraju je to naišlo na krivo tlo i otišlo u krivu ulicu, nije mi to sigurno bila namjera."

"Nisam vidio Petrov komentar, otišlo je u te neke osobne vode, nisam uopće mislio na Peru Metličića kada sam to govorio, ne bih tu dalje puno komentirao."

Nakon Prvenstva Horvat će ponuditi razloge zašto su pojedina imena na popisu, a zašto nisu i imat će i zanimljiv razgovor s Marinom Šegom.

"Prvenstvo još traje, dečki su ovdje, još se borimo i tražimo. O konkretnijim imenima i slučajevima koji su se kroz medije otvorili, pričao nakon Prvenstva. Imao sam kontakt sa svima njima, neki su otpali radi ozljeda, neki su otpali radi korone. Žao mi je da je s Marinom (Šego) ispala ovakva situacija, ali sigurno ću ga nazvati i zagladiti stvari s njim. Vjerujem da će on dići slušalicu i da će to otići u pozitivnom pravcu. Apsolutno nije bilo nikakve zle krvi."

Dio igrača iz drugog plana iskoristilo je priliku.

"Neki igrači su se apsolutno nametnuli, a da bi postali klase, to trebaju ponavljati. Nećemo raditi dobro tim dečkima ako ih guramo u nebesa. Ispred njih je puno rada i odricanja, vidjeli su što znači igrati u reprezentaciji. Čupić im je nekidan lijepo rekao - igra u reprezentaciji nosi puno lijepih stvari, ali nosi i puno patnje. S tim se treba znati nositi. Ovo je velika škola i mislim da smo dobili neke stvari za budućnost."

Protiv Islanda se očekuje težak posao, Islanđani izgledaju jako dobro.

"Island je razbio Francusku, možda je i najveće iznenađenje na Prvenstvu. Imaju i oni problema s koronom i vidjet ćemo kako će se pokrpati do sutra. Očekujem agresivnog protivnika koji ima tu čvrstu 6-0 zonu, vuče puno u leđa i gotovo 70 posto napada rješava s desne strane. To smo vježbali i očekujem pravu Hrvatsku."

Horvat još jednom ističe kako nikome nije lako u ovim uvjetima.

"Vremena su izazovna i dečkima je ovdje najteže. Dođe mladi igrač koji još nema nastupa u reprezentaciji i preko noći uleti bez puno treninga. Odmah ulijeću u vatru, hrabri su, brzo se uklapaju i pružaju odlične igre s obzirom na okolnosti."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!