Košarka

Marinović: 'Zadar je prvak Hrvatske, toga svi moraju biti svjesni'

Branimir Korać • četvrtak, 27.01.2022.
Marinović: 'Zadar je prvak Hrvatske, toga svi moraju biti svjesni'
Foto: Pixsell

Zadar u 18. kolu ABA lige gostuje u Čačku kod Borca, momčadi koja ima isti omjer kao i Zadrani, a pobjeda bi i jednima i drugim puno značila u odmicanju od dna...

Dosta nezgodnu zadaću imaju košarkaši Zadra koji moraju u goste u Čačak gdje ih čeka nezgodni Borac. Domaći trener Marko Marinović upozorava kako je Zadar vrlo nezgodan protivnik, a posebno dobro igra nakon promjene trenera.

"Zadar je prvak Hrvatske, toga svi moraju biti svjesni. Zna igrati i pobjeđivati, jer je vrlo iskusna ekipa. U svom rosteru ima igrače koji su dugo na okupu i dobro se poznaju. Od promjene trenera Zadar je počeo igrati fenomenalno, tako da je zabilježio i nekoliko pobjeda. Imajući sve u vidu, očekujem čvrstu, ali zanimljivu utakmicu. Vjerujem da pobjednik neće biti poznat do samog kraja", poručio je Marinović, a prenosi službena stranica lige.

Radovan Đoković nada se da će Borac prenijeti dobru igru iz prošlog kola kada je iznenadio u gostima Megu.

"Nadam se da ćemo protiv Zadra uspjeti ponoviti dobru igru iz meča s Megom. Eventualna pobjeda bi nam mnogo značila. Što se tiče Zadra, dobro ga poznajemo, jer nije mnogo promijenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Riječ je o dobroj, kvalitetnoj i iskusnoj ekipi, koja se u međuvremenu pojačala američkim centrom koji pruža dobre partije. Tako da dobro znamo odakle nam prijeti opasnost, a siguran sam da je to poznato i protivniku. Doduše, moram priznati da nam Zadar ne leži. Računajući i prošlu sezonu, poraženi smo tri puta, ali nadam se da će se u petak to promijeniti."

Susret u Čačku počinje u 21 sat.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaABA ligaZadar
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!