Europsko prvenstvo 2022., nokaut faza, za 5. mjesto, 28.01.2022, 15:30 h
Island
Island 33:34 Norveška
Norveška

Norvežani peti u Europi nakon drame i produžetaka protiv Islanda

Branimir Korać • petak, 28.01.2022.
Norvežani peti u Europi nakon drame i produžetaka protiv Islanda
Foto: Pixsell

Malo je nedostajalo da ovo Europsko prvenstvo bude potpuni fail za Norvežane. Reprezentacija koja se došla boriti za titulu, na kraju se istim žarom morala boriti za peto mjesto...

Dugo će Islanđani razmišljati što su propustili. Prvo su se vidjeli u polufinalu nakon što je Danska odrađivala posao protiv Francuske pa na kraju ostali razočarani, a sada su bili na milimetar do pobjede protiv Norveške, petog mjesta i izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Za Island bi to bio velik uspjeh, ali u završnici regularnog dijela imali su šut na prazan gol i nisu pogodili.

U početku je Island bio sporiji nego inače, nervozniji u svakom slučaju i Norvežani su se uspjeli u početku odvojiti na 6:3.

Tijekom cijelog prvog poluvremena Norveška je rutinski održavala prednost između dva i četiri gola razlike te je na odmor odnijela vodstvo 16:12.

U drugom poluvremenu digli su se Islanđani i počeli igrati kvalitetnije, polako su dostizali zaostatak te su uspjeli doći i do poravnanja golom Magnussona u 49. minuti što je bila naznaka dramatične završnice.

Minutu i pol prije kraja Jonsson je zabio za 27:26 Islanda, odgovorio je na drugoj strani odmah O'Sullivan, a nakon što je Sagosen izgubio loptu u zadnjim sekundama Jonsson puca preko cijelog terena na prazan gol, no lopta odlazi pokraj vratnice i ulazimo u produžetke.

Tu se nastavilo igrati gol za gol zadnji napad na susretu imali su Norvežani, Loptu je uzeo Harald Reinkind i sa sirenom pogodio zs 34:33 i pobjedu Norveške.

U norveškim redovima Sander Sagosen zabio je osam golova, a šest je dodao Harald Reinkind. Kod Islanda Omar Ingi Magnusson zabio je deset golova dok je osam dodao Janus Smarason.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2022., nokaut faza

za 5. mjesto

Island33:34 *Norveška

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!