Afrički kup nacija 2022., nokaut faza, četvrtfinale, 30.01.2022, 16:00 h
Egipat
Egipat 2:1 Maroko
Maroko

Egipćani kroz produžetke do polufinala, kraj za Vahin Maroko

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 30.01.2022.
Egipćani kroz produžetke do polufinala, kraj za Vahin Maroko

Egipat je izborio nastup u polufinalu Afričkog kupa nacija pobjedom protiv Maroka nakon produžetaka s 2:1. Vrlo raspoložen bio je Mohamed Salah koji se istaknuo golom i asistencijom.

Egipat će u polufinalu igrati protiv domaćina Kameruna 3. veljače u Yaoundeu na stadionu Olembe. Posljednjeg putnika u polufinale doznat ćemo večeras nakon ogleda Senegala i Ekvatorijalne Gvineje. Bolji iz tog ogleda igrat će protiv Burkine Faso.

Junak egipatske pobjede bio je napadač Liverpoola Mohamed Salah koji je postigao pogodak i upisao asistenciju.

Maroko, kojeg vodi BiH stručnjak Vahid Halilhodžić, je poveo već u šestoj minuti golom Sofianea Boufala iz jedanaesterca. Do kraja poluvremena obranili su prednost, no u 53. minuti je Salah izjednačio.

Maroko je u 82. minuti imao sjajnu priliku za novu prednost, Nayef Aguerd je pucao glavom, no golman Gabaski je bio spremena odbivši loptu u okvir gola.

U regularnom dijelu više nije bilo golova, odluka o pobjedniku pala je u produžetku, a strijelac odlučujućeg pogotka bio je veznjak Aston Ville Trezeguet u 100. minuti na Salahovu asistenciju.

U posljednjim trenucima susreta Egipat je mogao potvrditi pobjedu, no odabranici izbornika Carlosa Queiroza nisu iskoristili kontru tri na jedan i to u trenucima dok marokanskog golmana Bone nije bilo među vratnicama jer je ostao pred egipatskim vratima nakon kornera.

Egipat će u polufinalu igrati protiv domaćina kontinentalnog prvenstva koji je u subotu pobijedio Gambiju sa 2-0 golovima Karla Toka Ekambia.

Večeras ćemo doznati i posljednjeg putnika u polufinale. Snage će odmjeriti Senegal i Ekvatorijalna Gvineja, a pobjednik iz te utakmice igrat će protiv Burkine Faso koja je u subotu porazila Tunis sa 1-0, strijelac jedinog gola bio je Dango Outtara.

Afrički kup nacija 2022., nokaut faza

četvrtfinale

Gambija0:2Kamerun
Burkina Faso1:0Tunis
Egipat2:1 *Maroko
Senegal-:-Ekvatorska Gvineja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!