Ostali sportovi

Lucija Mlinar uživa u Turskoj: 'Sanjala sam da ću jednom igrati u ovakvoj ligi'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.02.2022.
Lucija Mlinar uživa u Turskoj: 'Sanjala sam da ću jednom igrati u ovakvoj ligi'

Hrvatska reprezentativka Lucija Mlinar odlično igra u turskoj prvoj ligi gdje je sa svojim klubom na najboljem putu izboriti Sultanligu, elitni rang turske odbojke...

Lucija Mlinar, hrvatska odbojkaška reprezentativka, 180 cm visoka 26-godišnja primačica-pucačica, nakon što je 2016. godine otišla iz Mladosti, napravila je već zavidnu karijeru. Iz Mladosti je najprije otišla u Švicarsku, 2014. godine, u Pfeffingen, na jednu sezonu, tek toliko da oproba kako je to biti vani, da bi sezonu potom utvrdila gradivo i otišla najprije u belgijski Charleroi, potom u mađarski Bekescabai, pa njemački Dresdner te je sezonu 2020/21. odradila u talijanskoj Perugiji. Od prošle je jeseni potpisala za turski klub Cukrova Belediyespor. Karijera koja se iz godine u godinu sve više izdiže.

"Kada sam počinjala s odbojkom, još kao mala u Mladosti, sanjala sam da ću jednog dana igrati u ligama poput talijanske ili turske. I eto, ostvarilo se", sretna i zadovoljna zvuči preko telefona Lucija, kojoj doista dobro ide ove sezone.

"Dijelimo prvo mjesto u turskoj Prvoj ligi s Ilbankom, doista ide sve po planu. Naime, cilj je ove godine ući u najelitniju Sultanligu, nešto poput naše hrvatske Superlige. U ligu ulaze dvije najbolje plasirane ekipe iz Prve lige, tako da vjerujem da će nam se planovi ostvariti. Iako, još je dosta susreta do kraja, nećemo ništa prejudicirati", ipak je oprezna Lucija. Iskustvo je to, prošla je do sada dosta klubova i utakmica.

"Ide, kažem, sve po planu, u klubu smo dvije strankinje, članica sam prve postave, ne izlazim praktički iz igre, u dobroj sam formi, trenira se dobro. Stvarno je sezona za poželjeti", govori Lucija kojoj su nedavno i u njezinom klubu čestitali na novom hrvatskom izborniku, Ferhatu Akbasu, koji je trener Eczacibasija.

"Ta je vijest, da je on novi izbornik hrvatske reprezentacije, odlično odjeknula u Turskoj. Mnogi su mi čestitali, pogotovo mlađe igračice od kojih bi mnoge voljele biti u njegovom timu i trenirati kod njega jer doista ima ovdje veliki ugled. Nisam ga još osobno upoznala, ali nadam se da će to biti uskoro, u svakom slučaju prije nekog okupljanja hrvatske reprezentacije. Vjerujem da ćemo se, ako ne prije, vidjeti na turskom play-offu. Veselim se tom susretu, ali još više radu s njim u reprezentaciji jer su doista svi puni hvale za njega i njegov rad. Mislim da je bio odličan potez Hrvatskog odbojkaškog saveza što su ga angažirali za izbornika", podijelila je svoje mišljenje o novom hrvatskom izborniku Lucija Mlinar, kojoj ugovor s klubom ističe krajem ove sezone.

"Ja sam ovdje zadovoljna, vidim da su i oni, ciljevi se ostvaruju i ako uđemo u najelitniju Sultanligu to bi mogao biti novi izazov. No, još nismo ništa konkretnije dogovarali za iduću sezonu, još je radno, ima vremena. Niti ja ne žurim, mene zanimaju samo pravi projekti i veliki izazovi, jaki klubovi i lige", kaže pouzdana reprezentativka koja uspijeva pratiti i hrvatsku odbojku te preko društvenih mreža komunicirati s mnogim suigračicama.

"Čujemo se, povremeno, ionako smo sve u sličnoj situaciji, drugi je dio sezone, naporno se trenira, česte utakmice. Čujem se i s nekim curama iz Mladosti, ipak je to moj klub i drago mi je da su prošle u polufinale Kupa CEV na čemu im čestitam. To je sjajna stvar za klub, ali i hrvatsku odbojku u cjelini, da smo prisutni na velikoj sceni", za kraj će Lucija koja svaki slobodni trenutak koristi za učenje, jer je od prošle sezone upisala turizam i želi se dokazati i na tom planu. Ambiciozna kakva jest, sigurno će i u tome uspjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!