Košarka

Clippersi bez Zupca u dramatičnoj završnici svladali Lakerse

Branimir Korać • petak, 04.02.2022.
Clippersi bez Zupca u dramatičnoj završnici svladali Lakerse

Šest utakmica bilo je noćas na programu u NBA ligi, a u središtu pozornosti bio je dvoboj u Los Angelesu između Clippersa i Lakersa koji je okončan pobjedom Clippersa...

Ivica Zubac propustio je još jednu utakmicu Clippersa koji su ugostili gradske rivale Lakerse i upisali pobjedu. Zubac liječi ozljedu mišića i još nema informacija o povratku na parket, no on se ne bi trebao rastegnuti.

Clippersi su u dramatičnoj završnici uspjeli upisati pobjedu i to nakon što su se Lakersi vratili iz minusa od 17 poena u drugom poluvremenu. 28 sekundi prije kraja Malik Monk ubacio je tricu za vodstvo Lakersa 108:106 da bi odmah na drugoj strani uzvratio tricom Marcus Morris. Lakersi su 11 sekundi prije kraja još jednom poveli nakon zakucavanja Anthonyja Davisa, no Reggie Jackson četiri sekunde prije kraja ubacuje za pobjedu. Davis je pokušao sa sirenom, ali nije pogodio i Clippersi su uzeli pobjedu.

U pobjedničkom sastavu Morris je upisao 29 poena (6/7 trica) i sedam skokova, Reggie Jackson 25 poena i osam skokova, a Serge Ibaka 20 poena i osam skokova. Kod Lakersa Davis je završio s 30 poena i 17 skokova, a Monk je dodao 21 poen, sedam skokova i sedam asistencija. Lakersima je ponovno nedostajao LeBron James.

Minnesota je očekivano odradila posao u Detroitu gdje je slavila sa 128:117. U prvom poluvremenu domaćin je držao priključak, ali u nastavku susreta Timberwolvesi su se odvojili i otišli do pobjede plus 11.

Anthony Edwards predvodio je Minnesotu s 25 poena, a odličan je bio i Karl-Anthony Towns s 21 poenom i 14 skokova. Veliku podršku s klupe pružio je Taurean Prince koji je upisao 23 poena (5/6 trica) i šest skokova. Kod Detroita 25 poena upisao je Frank Jackson, a Saddiq Bey dodao je 21 poen, 13 skokova i osam asistencija.

Klay Thompson u pravom šuterskom izdanju predvodio je Golden State Warriorse do očekivane pobjede protiv Sacramento Kingsa. Odradili su Warriorsi kvalitetnu utakmicu u kojoj je Thompson ubacio 23 poena i za tricu šutirao 7/9, a Steph Curry je dodao 20 poena uz tricu 4/7.

Niz od 11 uzastopnih pobjeda Sunsa je prekinut. U gostima kod Hawksa jednostavno nisu imali rješenje za raspoloženog Traea Younga koji je predvodio Atlantu i zaustavio veliki nalet u ovom trenutku najbolje momčadi lige.

Young je ubacio 43 poena (16/25 iz igre), a po 19 poena dodali su John Collins i Kevin Huerter. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 32 poena. Dok su Hawksi ubacio čak 20 trica, Sunsi su za tri poena šutirali 9/32.

NBA:
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 111:110
Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 117:128
Golden State Warriors - Sacramento Kings 126:114
San Antonio Spurs - Miami Heat 95:112
Atlanta Hawks - Phoenix Suns 124:115
Toronto Raptors - Chicago Bulls 127:120 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!