Tenis

Tabilo šokirao Schwartzmana u Cordobi, u finalu s Ramosom

Matej Kačan • nedjelja, 06.02.2022.
Tabilo šokirao Schwartzmana u Cordobi, u finalu s Ramosom

Prvi nositelj ATP turnira u Cordobi, domaći predstavnik Diego Schwartzman neće do naslova nakon što je u polufinalu šokiran protiv čileanskog predstavnika...

Veliko iznenađenje u polufinalu ATP turnira u Cordobi. Domaći predstavnik i prvi nositelj Diego Schwartzman šokiran je u polufinalu protiv Čileanca Alejandra Tabila.

Tek 144. igrač svijeta u dva je seta svladao 14. igrača ATP ljestvice na njegovom "domaćem terenu". Bio je to meč od skoro dva sata velike borbe, ali Čileancu su išli ključni trenuci.

Sjajno je Tabilo krenuo, s dva breaka i 4:0, ali odmah potom Schwartzman vraća jedan i dolazi na 4:2. U samoj završnici seta morao je Tabilo pokazati iznimnu snagu na svom servisu jer pri 4:2 Argentinac ima tri, pa pri 5:3 još tri break lopte.

No, sve je Tabilo spasio i iskoristio je drugu set loptu za 6:3. U drugom setu također drama, sad je Argentinac taj koji kreće s 2:0, ali Čileanac radi dva breaka u nizu i dolazi do 5:3 i servisa za meč.

Sad je Schwartzmanu uspjelo doći do breaka u ključnom trenutku pa idemo u trinaestu igru gdje svatko drži svoj servis do 6:6 i mini-breaka Tabila, što odmah i koristi na svom servisu za 8:6 i meč.

U finalu ga čeka Albert Ramos koji je vodio veliku bitku s još jednim autsajderom, 139. na ATP ljestvici Argentincem Juanom Londerom. Londero je pružio velik otpor, pogotovo u prvom setu kad nije dao servis, ali je u tie-breaku dvaput gubio svoj poen i izgubio prvi set sa 7:4.

U drugom setu ga je Ramos slomio tek na kraju kad je napravio prvi break za 5:3. Londero pokazuje iznimnu žilavost i vraća za 5:4, ali onda opet gubi servis i Ramos slavi sa 6:4 i ukupno nakon sat i 49 minuta igre.

ATP Cordoba, polufinale:
Albert Ramos (Španjolska, 6) - Juan Londero (Argentina) 7:6, 6:4
Alejandro Tabilo (Čile) - Diego Schwartzman (Argentina, 1) 6:3, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!