Tenis

Gojo teže od očekivanog do drugog kola kvalifikacija u Bengaluru

Matej Kačan • nedjelja, 06.02.2022.
Gojo teže od očekivanog do drugog kola kvalifikacija u Bengaluru
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Borna Gojo izborio je drugo kolo kvalifikacija za ATP Bengaluru. Gojo je u prvom kolu u tri seta bio bolji odČeha Jaroslava Pospišila...

Indijski Bengaluru poprište je ATP turnira sljedećeg tjedna, a u kvalifikacijama za glavni ždrijeb natječe se i hrvatski Davis Cup heroj Borna Gojo.

On je u kvalifikacijama postavljen kao treći nositelj i u prvom kolu bio je veliki favorit protiv Čeha, 737. na ATP ljestvici Jaroslava Pospišila. To je i opravdao, ali teže od očekivanog.

Čeh je odolijevao čak dva i pol sata, uzeo je jedan set i bio je jako čvrst orah. U prvom setu Pospišil dvaput ima break prednosti i Gojo oba puta mora ganjati zaostatak. U tome je i uspio pa je set uzeo sa 7:2 u tie-breaku.

Kad u prvom nisu bila dovoljna dva, u drugom je zato Čehu bio dovoljan jedan break. Napravio ga je za 5:3, a onda je na svom servisu obranio dvije break šanse Goje pa iskoristio svoju treću set loptu.

I u trećem setu jako je tijesno, Čeh kreće oduzetim serivsom, ali Gojo odmah vraća prije nego što se stvorila značajnija prednost. Servisi se potom drže sve do desetog gema kad Gojo na 30:40 koristi break i prvu meč loptu za pobjedu.

Do glavnog ždrijeba ostaje mu tek jedna prepreka. To će biti osmi nositelj kvalifikacija, Indijac Sasu Kumar Mukund.

ATP Bengaluru, kvalifikacije:
Borna Gojo (Hrvatska, 3) - Jaroslav Pospišil (Češka) 7:6, 3:6, 6:4

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!