Svjetsko klupsko prvenstvo, četvrtfinale, 06.02.2022, 17:30 h
Al-Hilal 6:1 Al-Jazira

Al-Hilal protivnik Chelseaja u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.02.2022.
Al-Hilal protivnik Chelseaja u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva

Nogometaši saudijskog Al Hilala izborili su plasman u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva u Abu Dhabiju i ogled protiv Chelseaja zahvaljujući 6:1 pobjedi protiv Al Jazire, predstavnika domaćina turnira.

Bio je to okršaj prvaka Azije, saudijskog Al Hilala i predstavnika Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Jazire, a pobjednik tog dvoboja će u srijedu igrati u polufinalu protiv prvaka Europe, engleskog Chelseaja.

Domaćin je poveo u 14. minuti golom Abdoulayjea Diabyja, no Al Hilal, kojeg vodi bivši trener Monaca Portugalac Leonardo Jardim, je uzvratio sa šest golova u nizu.

Saudijci su do kraja poluvremena okrenuli rezultat golovima Odiona Ighala (36) i Matheusa Pereire (40). U nastavku susreta azijski prvak je zabio još četiri gola, a strijelci su bili Mohammed Kanno (57), Salem Al Dawsari (77), Mousa Marega (88) i Andre Carrillo (90+2-11m).

U drugom polufinalu igrat će afrički prvak Al Ahly i južnoamerički prvak Palmeiras.

Egipatski klub se plasirao u polufinale zahvaljujući 1:0 pobjedi protiv prvaka Sjeverne Amerike meksičkog Monterreya u subotu.

Iako su igrali bez petorice svojih prvotimaca koji su u sastavu egipatske reprezentacije, igrači Al Ahlyja uspjeli su ostvariti pobjedu golom Mohameda Hanyja u 53. minuti.

Svjetsko klupsko prvenstvo

četvrtfinale

Al Ahly1:0Monterrey
Al-Hilal6:1Al-Jazira

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!