Ostali sportovi

Zubčić: 'Možda i najlošiji dan u tri godine, u drugoj vožnji barem nisam skijao kao kukavica'

Matej Kačan • nedjelja, 13.02.2022.
Zubčić: 'Možda i najlošiji dan u tri godine, u drugoj vožnji barem nisam skijao kao kukavica'

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nije skrivao razočaranje i kritiku prema samom sebi, čak i nkon druge vožnje veleslaloma u kojoj je ipak napredovao...

Uvijek vrlo ambiciozan, ali i strog prema samom sebi, Filip Zubčić nije bio zadovoljan ni nakon druge vožnje veleslaloma na ZOI. Premda je skočio u Top 10, Zubčić ima samo najviše ciljeve.

"Jedino što je bilo bolje u drugoj vožnji je to što nisam skijao kao kukavica. Prvi lauf sam gornji dio odskijao tako loše da su od mene bolji bili neki skijaši koji ne voze Svjetski kup uopće. Da sam pao na bok bio bi brži. Drugi lauf sam bolje odskijao, nisam bio pretjerano nešto brz, ali je bilo života u tom skijanju", rekao je Zubčić za HRT.

Zubčić se u drugoj vožnji išao baciti na glavu, nije gubio nadu jer svejedno je koje je mjesto ako nije medalja.

"Ja nisam izgubio nadu prije druge vožnje, ja sam uvijek borben i uvijek se borim do kraja. Nisam išao odraditi drugu vožnju jer moram, išao sam se boriti za medalju, ali nisam uspio. Mogu pasti još sto puta, ali ja ću se vratiti."

Izlike Zubčić ne traži ni u novoj stazi na kojoj nikad prije nije skijao.

"Mogu reći da mi gornji dio staze ne odgovara, nisam našao pravi ritam, srednji i donji dio sam odradio solidno, ali svima nam je ovo nova staza. Zaostatak od 2.70, mogu reći da je ovo bio jedan jako, jako loš dan za mene, najlošiji u zadnje tri godine. Tako mi grah pao izgleda. Uvije te motiviraju dobri rezultati, ali te nekad "šamarčina" može motivirati. Danas sam dobio baš dobru "šamarčinu". Ovo je vrhunski sport i ako nisi na nivou izgubiš", rekao je Zubčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!