Ostali sportovi

Odermattu zlato, Kranjec sjajnom drugom vožnjom do srebra, Zubčić napredovao u Top 10

Matej Kačan • nedjelja, 13.02.2022.
Odermattu zlato, Kranjec sjajnom drugom vožnjom do srebra, Zubčić napredovao u Top 10

Švicarac Marco Odermatt uzeo je veleslalomsko zlato na ZOI u Pekingu. Nakon loše prve vožnje, plasman je popravio Filip Zubčić koji je u Top 10...

Novi olimpijski pobjednik u muškom veleslalomu Švicarac je Marco Odermatt. Najbolji veleslalomaš ove sezone potvrdio je dominaciju ovom disciplinom, obranio je prvo mjesto iz prve vožnje i uzeo je zlato.

Na teškim uvjetima na stazi s mnogo snijega koji je dosta padao, pa i odgodio drugu vožnju 24-godišnji Odermatt je na svojim prvim ZOI imao prvo vrijeme prve i drugo vrijeme druge vožnje, što je bilo dovoljno za zlato.

Srebro je uzeo sjajni Slovenac Žan Kranjec koji je u drugoj vožnji pokorio konkurenciju, prvog pratitelja ostavio iza sebe 59 stotinki u drugom dijelu, a ukupno se popeo za šest mjesta s 19 stotinki zaostatka.

Broncu je uzeo Mathieu Faivre s čak sekundom i 34 stotinke zaostatka za Odermattom, a "izvisio" je četvrti River Radamus sa sekundom i 60 slabijim vremenom.

Što se Filipa Zubčića tiče, on je dosta popravio dojam u odnosu na prvu vožnju, imao je deveto vrijeme druge vožnje i skočio je u Top 10. Na kraju je deseti s dvije sekunde i 74 stotinke zaostatka za Odermattom.

To je skok od pet mjesta, a za tri mjesta skočio je Samuel Kolega koji je imao 21. mjesto druge vožnje i 21. mjesto ukupno sa sedam sekundi i 93 stotinke zaostatka.

ZOI, veleslalom:
1. Marco Odermatt (Švi)
2. Žan Kranjec (Slo) +0.19
3. Mathieu Faivre (Fra) +1.34
4. River Radamus (SAD) +1.60
5. Thibaut Favrot (Fra) +1.69
...
10. FILIP ZUBČIĆ (HRV) +2.74
21. SAMUEL KOLEGA (HRV) +7.93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!