Ostali sportovi

Slovaci lako protiv Njemačke, Danska izbacila Latviju

Branimir Korać • utorak, 15.02.2022.
Slovaci lako protiv Njemačke, Danska izbacila Latviju

Slovačka i Danska plasirale su se u četvrtfinale olimpijskog turnira. Slovaci su nadigrali Njemačku dok je Danska imala teži posao protiv Latvije...

Osim četvorke koja je izravno izborila prolaz u četvrtfinale olimpijskog turnira, danas ćemo saznati i preostale četvrtfinaliste. Danska je imala dosta posla protiv Latvije dok je Slovačka izdominirala protiv Njemačke.

Slovaci su odigrali odličnu utakmicu i ne samo da su bili efikasniji već su bili i bolji protivnik. Slavili su s glatkih 4:0 i nisu dopustili Njemačkoj da zakomplicira susret.

U prvoj dionici Libor Hudaček je pogodio za vodstvo Slovaka, a ključni trenuci dogodili su se sredinom druge trećine kada su Čehlarik i Kristof odveli Slovačku na 3:0. Točku na i stavio je Hrivik u završnici susreta.

Danci su u drugom susretu nakon velike borbe s 3:2 svladali Latviju. Do samog kraja Latvijci su pokušavali uhvatiti priključak, ali Danska je izdržala.

Povela je u 13. minuti golom Mortena Poulsena da bi Latvija napravila preokret s dva gola Laurisa Darzinsa. Nakon toga uslijedilo je dobro razdoblje za Dansku koja krajem druge trećine poravnava preko Juliana Jakobsena, a početkom treće Markus Lauridsen zabija za novi preokret.

Do kraja susreta pokušavali su Latvijci poravnati, ali nije išlo i Slovačka i Danska prolaze u četvrtfinale.

Hokej na ledu, osmina finala:
Slovačka - Njemačka 4:0
Danska - Latvija 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!