Tenis

Norrie i Amerikanci bez greške u Delray Beachu

Matej Kačan • četvrtak, 17.02.2022.
Norrie i Amerikanci bez greške u Delray Beachu

Odigrana su još četiri meča osmine finala u Delray Beachu, a bez greške su prošli nositelji - prvi Cameron Norrie te Amerikanci Sebastian Korda i Tommy Paul...

Prvi nositelj turnira u Delray Beachu, Britanac Cameron Norrie u dva je seta izborio četvrtfinale tog turnira. Norrie je za suparnika u drugom kolu imao 88. na svijetu, Nijemca Oscara Ottea.

Nijemac je bolje krenuo, napravio break u prvom gemu, ali odmah potom i gubi jedan, a onda još i jedan pa Norrie prvi set uzima sa 6:3, dok je u drugom Otte taj koji nadoknađuje izgubljeni servis za 4:4.

No, nije uspio izdržati do tie-breaka, Norrie mu opet oduzima servis za 6:5 i to sa smo jednim dopuštenim poenom na servisu i lako dovršava posao za 7:5 i četvrtfinale.

U četvrtfinalu ga čeka veliki meč sa Sebastianom Kordom koji je kao peti nositelj povezao dvije pobjede na svom prvom turniru od Australian Opena. Korda je u osmini finala u dva seta nadvisio iskusnog Andreasa Seppija.

U prvom setu Talijan dvaput ima brek viška, na 3:2 i 5:4, ali Korda oba puta odmah odgovara, a onda na kraju i sam radi treći break za 7:5. U drugom setu ipak lakši posao, krenuo je Korda s 3:0 i do kraja zadržao to za 6:3 i plasman.

Četvrti nositelj Tommy Paul imao je najlakši posao. On je protiv Uzbekistanca Denisa Istomina lako odradio posao za samo sat i četiri minute te je dopustio suparniku samo dva gema, oba u prvom setu.

Dalje ide još jedan Amerikanac, Stefan Kozlov je u dva seta s 6:1 i 6:3 svladao sunarodnjaka Stevea Johnsona.

ATP Delray Beach, osmina finala:
Tommy Paul (SAD, 4) - Denis Istomin (Uzbekistan) 6:2, 6:0
Stefan Kozlov (SAD) - Steve Johnson (SAD) 6:1, 6:3
Sebastian Korda (SAD, 5) - Andreas Seppi (Italija) 7:5, 6:3
Cameron Norrie (VB, 1) - Oscar Otte (Njemačka) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!