Tenis

Marin Čilić ponovno poražen od Hačanova, ništa od polufinala

Branimir Korać • četvrtak, 17.02.2022.
Marin Čilić ponovno poražen od Hačanova, ništa od polufinala
Foto: Pixsell

Marin Čilić nije uspio proći u polufinale turnira u Dohi. U četvrtfinalu ga je svladao Rus Karen Hačanov u tri seta...

Marin Čilić još jednom je poražen od Karena Hačanova koji ga je ostavio bez prolaza u polufinale turnira u Dohi. Kačanov je slavio u tri seta nakon što je Čilić bolje krenuo i uzeo prvi set.

Ovo je bio drugi njihov međusobni dvoboj ove godine, prvi put susreli su se u Adelaideu gdje je Hačanov slavio u dva seta. Ovaj put bilo mu je teže, ali je svejedno slavio.

Marin je u prvom setu u četvrtom gemu stigao do breaka i to nakon što je gem ranije spasio tri break prilike. Do kraja seta Čilić je rutinski odradio posao i sa 6:3 uzeo set.

U drugom setu Čilić je odmah mogao do breaka, imao je dvije prilike za oduzimanje servisa u prvom gemu, Hačanov se spasio da bi u četvrtom gemu napravio break i praktički tu riješio set.

Odluka je pala u trećem setu u kojem su obojica odlično igrali na svom servisu, sve do 4:4 kada Hačanov dolazi do 15:40, radi break i odlazi do pobjede.

Marin je završio meč sa 16 aseva i 58 posto pogođenih prvih servisa dok je Hačanov imao čak 76 posto ubačaja prvog servisa.

ATP Doha, četvrtfinale:
Karen Hačanov (Rusija, 6) - Marin Čilić (Hrvatska, 4) 3:6, 6:3, 6:4

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • longplay17.02.2022. u 23:31
    Mozes li se ostaviti tenisa vise i pustit mlade snage da igraju, nezasitni, vječno polovični Marine? Siguran sam da si dovoljno zaradio da izgradiš novi apartmanski kvart u Međugorju.. hvala
    longplay