Ostali sportovi

Kaštelanke gostuju kod Mladosti, vrlo zanimljiv dvoboj u Puli

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 19.02.2022.
Kaštelanke gostuju kod Mladosti, vrlo zanimljiv dvoboj u Puli
Foto: Pixsell

Odbojkaši i odbojkašice ovog vikenda nastavljaju s prvenstvom. Kod odbojkaša neki susreti već su odigrani...

Profesor na Kineziološkom fakultetu u Splitu Zoran Grgantov, dugogodišnji je trener odbojkašica Kaštela, kluba koji je u ovoj sezoni doživio velike promjene pomladivši ekipu. No, to se nije pretjerano osjetilo na rezultatu jer su u Superligi čvrsto u sredini tablice, a u Kupu Hrvatske Snježana Ušić izborili su finale.

Zoran Grgantov najavio je sljedeće, 16. kolo Superlige:

MLADOST – KAŠTELA, nedjelja, 20. veljače u 20.00 sati

"Mladost je definitivno favorit u ovom susretu, one su najizraženiji favoriti i za naslov prvakinja. Imaju odličnu ekipu, snažnu, dobro utreniranu, a mi smo se pomladili tako da su nam puno manje šanse za dobar rezultat protiv Mladostašica nego inače. No, svakako ćemo dati sve od sebe u tom susretu."

ENNA VUKOVAR – DUBROVNIK, subota, 19. veljače u 19.00 sati

"Prema trenutnom plasmanu na tablici Vukovarke bi to svakako trebale dobiti, pogotovo što igraju kod kuće, no nikako ne smiju pri tome podcijeniti Dubrovnik jer onda na kraju može biti svašta."

BRDA – DINAMO, subota, 19. veljače u 18.00 sati

"Dinamo je u prednosti bez obzira što su Brda domaćin, ali s druge strane, Zagrepčanke su doživjele neke poraze u posljednje vrijeme i pitanje je kako se to odrazilo na njihovu ekipu. Izgubile su od nas u polufinalu Kupa, a već su se vidjele u finalu. Tako da ne bi bilo čudno da im Brda uzmu set ili dva."

MARINA KAŠTELA – OSIJEK, subota, 19. veljače u 16.00 sati

"Osječanke izgleda nisu u nekoj formi dok je Marina Kaštela uz Mladost naša najbolja ekipa tako da su one u ovom susretu definitivno favoriti za pobjedu."

VELI VRH – RIJEKA CO, subota, 19. veljače u 20.00 sati

"Jako zanimljiva utakmica, derbi u kojem i taj lokalni naboj igra jako veliku ulogu. Veli Vrh je iskusna ekipa. Iako su novakinje u Superligi, ako budu kompletne mogu itekako namučiti Rijeku CO i u konačnici pobijediti. Pogotovo jer je i susret iz prvog dijela Superlige otišao u pet setova kada su Riječanke ipak dobile doma."

KARLOVAC – SPLIT, subota, 19. veljače u 20.00 sati

"Karlovac je odlična ekipa i nije lako igrati protiv njih jer će iskoristiti svaku protivničku pogrešku. Split pak cijele sezone traži formu, imaju tek jednu pobjedu, no imaju bolju ekipu od rezultata koji su postigli do sada. Karlovac je svakako favorit u ovoj utakmici."

Trener koji već dugo godina vodi respektabilnu momčad iz Nedelišća, Siniša Novak, sa svojim pulenima ovog vikenda dočekuje momčad Siska. O tom susretu i svim ostalima u 16. kolu Superlige, trener Centrometala kaže:

CENTROMETAL – SISAK, subota, 19. veljače u 17.30 sati

"Igramo doma, a posljednji susret kada smo igrali protiv Mladosti daje nam za pravo da kažemo da se dižemo u formi i da smo favoriti te da očekujemo pobjedu."

MURSA OSIJEK – MARSONIA, subota, 19. veljače u 17.00 sati

"Nema tu puno mudrovanja, Mursa Osijek je favorit u ovom susretu, pogotovo što igraju kod kuće. S druge strane Marsonia je mlada momčad koja se još traži."

ROVINJ – KITRO VARAŽDIN, subota, 19. veljače u 18.00 sati

"Prednost je na strani Varaždinaca iako bi nama odgovaralo da Rovinj pobijedi. No, Varaždinci su se pojačali Vojakom, igraju dobro, u uzlaznoj su putanji i mislim da će Rovinj tu teško doći do bodova bez obzira na domaći teren."

RIBOLA KAŠTELA – RIJEKA, subota, 19. veljače u 19.00 sati

"Kaštelani su definitivno favoriti u ovoj utakmici. Braća Šormaz kao pojačanja odlično se očito slažu, a s druge strane Dukić ne može igrati sam i pobjeđivati momčadi poput Ribole Kaštela."

Utakmica Gorica – Split 0:3 (16, 15, 23) odigrana je već puno ranije, još 28. siječnja, a susret Mladost – Zadar 3:0 (14, 17, 15) odigran je u četvrtak, 17. veljače zbog gostovanja Mladostaša na Final Fouru Srednjeeuropske MEVZA lige.

Nakon susreta mladi Antonio Vaško iz pobjedničke ekipe je izjavio: "Bila je to utakmica u kojoj smo opravdali ulogu favorita i očekivano uzeli sva tri boda. Utakmicu smo shvatili ozbiljno i agresivno ušli u susret te držali ritam cijelu utakmicu. Priliku smo dobili i mi mlađi, mislim da smo odradili dobar posao. Sada naš čeka Final Four MEVZA lige u Austriji kojem smo maksimalno posvećeni."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!