Košarka

Mulaomerović: 'Najteže će biti odrediti dvanaestoricu koja će u petak istrčati na parket, svi rade sjajno'

Branimir Korać • utorak, 22.02.2022.
Mulaomerović: 'Najteže će biti odrediti dvanaestoricu koja će u petak istrčati na parket, svi rade sjajno'
Foto: Pixsell

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija ovog tjedna nastavlja s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, reprezentacija se priprema u Zagrebu gdje u petak i igra protiv Švedske...

Hrvatski košarkaši pripremaju se za dva kvalifikacijska susreta protiv Švedske. Izbornik Damir Mulaomerović upregnuo je sve raspoložive snage, napravio se maksimum da se igrači pojave u reprezentaciji, ali je problem s nekima koji imaju želju. Naravno, riječ je o Mariju Hezonji i Kruni Simonu koji imaju obaveza u Euroligi.

"Savez se jako potrudio oko samog rostera i doista napravio sve da pojedini igrači budu ovdje s nama, no neke situacije koje nisu u našoj ingerenciji nam ne idu u prilog, tako da je oko 90 posto izgleda da su igrači koji su na pripremama ti koji će biti u kombinaciji za utakmice sa Švedskom", istaknuo je Josip Vranković, a prenosi stranica Saveza.

Izbornik Mulaomerović jako je zadovoljan kako su krenule pripreme za ova dva susreta. Na okupu je 15 igrača koji pokazuju da zaslužuju biti ovdje.

"Ovih 15 momaka su svojim ponašanjem i pristupom treninzima već na početku pokazali da su stvarno prava ekipa. Čeka nas teška utakmica, a najteže će biti odrediti dvanaestoricu koja će u petak istrčati na parket jer su svi zaista na gornjoj granici intenzitetom, pristupom, svime onime što treba krasiti jednu ekipu. Svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo."

Hrvatska je u situaciji da nema previše izbora i da mora ići na pobjedu.

"Najveći imperativ stavljamo mi sami sebi, naravno da u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Nažalost, te prve dvije utakmice su otišle na drugu stranu, malo je nedostajalo i sreće, obje su bile na jednu loptu. Švedska je dobra ekipa, no mislim da smo mi s ovim rosterom, s iskustvom koje su donijeli neki igrači, dobili više opcija i vjerujem da ćemo se dobro spremiti i vjerujem u pobjedu. Malo smo pojednostavnili način na koji ćemo braniti i pripremu za individualne karakteristike. Vremena je malo i ne možemo ulaziti u previše detalja. No, mogu reći da sam zadovoljan s dosadašnjim treninzima i reakcijom igrača."

Kapetan ove reprezentacije Filip Krušlin dobro se nosi s pritiskom i na njega je naviknuo.

"Pritisak u sportu je normalna stvar. Trebamo maknuti prve dvije utakmice sa strane, to je nešto što je bilo i nešto što ne možemo promijeniti. Imamo novu priliku, siguran sam da smo konkurentni i da možemo dobiti obje utakmice. Nije sporno da imaju dobru ekipu, ali imamo i mi. Naravno da igranje za reprezentaciju uvijek nosi određeni pritisak, no to je sve dio sporta."

Hrvatska u petak od 18:30 u Domu Dražena Petrovića igra protiv Švedska, e tri dana kasnije od 19 sati u Norrkopingu protiv istog protivnika.

Ulaz na kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Švedske moguć je samo uz predočenje EU COVID digitalne potvrde, no za one koji potvrdu još nemaju omogućeno je testiranje brzim antigenskim testom na Trgu Dražena Petrovića, zapadni ulaz. Testiranje će se vršiti na dan utakmice, od 14:30 do 18:00 sati po cijeni od 70 kn.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!