Tenis

Ostapenko nastavlja u vrhunskoj formi, eliminirane prva i peta nositeljica

Branimir Korać • petak, 25.02.2022.
Ostapenko nastavlja u vrhunskoj formi, eliminirane prva i peta nositeljica

Sva četiri četvrtfinalna susreta u Dohi odigrana su bez neke velike drame i uz uvjerljive pobjede. Pritom su ispale i Arina Sabalenka i Garbine Muguruza...

Lakše od očekivanja Maria Sakkari stigla je do pobjede protiv Cori Gauff. Sakkari je slavila s dva puta po 6:3 za manje od sat i pol igre iako se očekivalo da će Gauff pružiti jači otpor. Ipak, Grkinja je bila bolja, u drugom setu je povela s 4:0 i već tada je bilo sve jasno.

Odličan meč odigrala je Anett Kontaveit koja je potvrdila sjajnu formu pobjedom protiv Ons Jabeur sa 6:4, 6:1. Estonka je u oba seta potpuno dominirala i na kraju je zasluženo slavila ne izgubivši servis tijekom cijelog meča nijednom.

Trend uvjerljivih pobjeda nastavila je i Jelena Ostapenko koja je odigrala odličan meč protiv Garbine Muguruze i nadigrala ju je sa 6:2, 6:2. Bio je to njihov prvi meč nakon pet godina i WTA Finalsa u Guadalajari gdje je Muguruza bila bolja.

Ništa posebno nije se mučila čak niti Iga Swiatek protiv druge igračice svijeta Arine Sabalenke. Čak je i Poljakinja upisala glatku pobjedu u dva seta za mjesto u polufinalu slaveći za samo 75 minuta.

WTA Doha, četvrtfinale:
Jelena Ostapenko (Latvija, 15) - Garbine Muguruza (Španjolska, 5) 6:2, 6:2
Anett Kontaveit (Estonija, 4) - Ons Jabeur (Tunis, 8) 6:4, 6:1
Iga Swiatek (Poljska, 7) - Arina Sabalenka (Bjelorusija, 1) 6:2, 6:3
Maria Sakkari (Grčka, 6) - Cori Gauff (SAD, 14) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!