Ostali sportovi

Igor Omrčen i Ivica Đolonga najavljuju susrete 17. kola Superlige

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 25.02.2022.
Igor Omrčen i Ivica Đolonga najavljuju susrete 17. kola Superlige

Odbojkaši i odbojkašice nastavljaju s prvenstvom, dogurali su do 17. kola u kojem nas očekuje nekoliko zanimljivih dvoboja...

Igor Omrčen, jedan od najboljih odbojkaša koje je Hrvatska ikada imala, nakon što je po okončanju uspješne inozemne karijere igrao za Split, od polusezone je preuzeo i trenersku ulogu, ali s odbojkašicama Splita. Igor se još upoznaje sa snagom ženske odbojkaške Superlige, ali već je dobro pohvatao konce i najavljuje nadolazeće 17. kolo:

SPLIT – VELI VRH, nedjelja, 27. veljače u 18.00 sati

Drago mi je da na mojoj ekipi vidim da napredujemo iz kola u kolo. Nažalost na predzadnjoj smo poziciji sa samo jednom pobjedom, no vjerujem da će naš dobar rad konačno i doći na naplatu. Mladi smo, četiri juniorke iz postave još su u tom statusu dvije godine, onda znate koliki nam je prosjek godina. S druge strane, Veli Vrh je iskusna ekipa s kojom će biti velika borba na terenu.

OSIJEK – BRDA, subota, 26. veljače u 17.00 sati

Neizvjesna utakmica, borba na život i smrt po meni. Izjednačene su i ekipe na tablici tako da pobjeda u tom međusobnom srazu puno znači. Osijek doduše ne poznajem još dovoljno. S Brdima smo igrali neke trening susrete, tako da je teško procijeniti pobjednika. Tu možda može prevagnuti i domaći teren.

DINAMO – DUBROVNIK, subota, 26. veljače u 17.00 sati

Dinamo je s trenerom Šimunčićem odlična ekipa koja je svakako favorit u ovoj utakmici iako su možda malo ošamućene nakon ispadanja u polufinalu Kupa Hrvatske kod kuće od Kaštela. Vjerujem da su očekivale prolazak u finale. Također, mislim da imaju i neke neraščišćene račune s Dubrovnikom.

KARLOVAC – ENNA VUKOVAR, subota, 26. veljače u 20.00 sati

Jako zanimljiv susret. Karlovac je odlična ekipa, pogotovo kod kuće, a Vukovarke igraju baš kako mi se sviđa, pogotovo srednjaci. Teško je tu prognozirati pobjednika, ali ipak bih laganu prednost dao gošćama iz Vukovara.

MLADOST – MARINA KAŠTELA, subota, 26. veljače u 18.00 sati Polufinale Kupa Hrvatske, jedna utakmica, to je uvijek neizvjesno. Marina će sigurno tražiti svoju priliku protiv Mladosti koja je izgubila u polufinalu Kupa CEV, no s druge strane Mladost je preiskusna ekipa da bi tu podlegla. Mladost je naša najbolja ekipa, sjajno vođena i moćna, tako da su one po meni ipak favoriti u ovoj utakmici. Svakako će biti zanimljivo.

Odbojkaška momčad Kitro Varaždin pod vodstvom trenera Ivice Đolonge trenutno drži četvrtu poziciju u domaćoj Superligi, s namjerom da je i održi do kraja regularnog dijela i uđe u play off.

Varaždinci u 17. kolu Superlige kod kuće dočekuju Marsoniu, a o nadolazećim utakmicama ovog vikenda trener Ivica Đolonga kaže:

KITRO VARAŽDIN – MARSONIA, petak, 25. veljače u 18.00 sati

Ne bježimo od uloge favorita u ovom susretu. Igramo doma, u dobroj smo formi, pojačani za Vojaka koji nam je dodatno podigao kvalitetu i očekujemo pobjedu. Marsonia je mlada momčad. Meni se jako sviđa kako rade s mladima, no još uvijek mislim da nam ne mogu parirati.

GORICA – MURSA OSIJEK, subota, 26.veljače u 18.00 sati

Osječani su tu definitivno favoriti. Uz Mladost naša su najbolja momčad tako da tu ne dolazi u obzir ništa drugo osim njihove čiste pobjede.

RIJEKA – CENTROMETAL, subota, 26.veljače u 17.00 sati To bi mogla biti jako zanimljiva, samim time i neizvjesna utakmica u kojoj malu prednost ipak dajem Centrometalu. To je jedna od onih utakmica koja neće završiti u tri seta.

MLADOST - ROVINJ, subota, 26.veljače u 20.30 sati

Tu je sve jasno. Uza sav respekt Rovinju, Mladost je definitivno favorit. Mladost je naša najbolja momčad. Koristim priliku da im čestitam na europskim nastupima i to muškog i ženskog sastava. Njihovi uspjesi su i naši, hrvatski uspjesi te sam sretan zbog toga. Uz jaku Mladost i svi mi ostali možemo samo profitirati.

SPLIT – RIBOLA KAŠTELA, nedjelja, 27.veljače u 15.00 sati

Lokalni derbi koji će svakako biti vrlo zanimljiv. Kada Ribola Kaštela ne bi imala određenih problema s ozljedama rekao bih da su izraziti favoriti, no ovako su možda ipak tek blagi favoriti. Naime, Split je iskusna, dobra momčad koja svakoga može iznenaditi.

RIJEKA – SISAK, nedjelja, 27.veljače u 14.00 sati Susjedi na tablici, susret koji je na neki način mali derbi i u kojem očekujem zanimljivu utakmicu. Rijeka je možda u usponu forme, igrali su 2:3 s Kaštelima, no Sisak je također nezgodna momčad koju se ne smije podcijeniti. Prednost ipak dajem Rijeci, ako ništa drugo zbog domaćeg terena.

Susret SISAK – ZADAR odigran je 24. veljače, a završio je rezultatom 3:0 (17, 18, 17).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!