Rukomet

Milosavljević: 'Francuskinje su veliki izazov za nas, nadam se da ćemo ga uspješno odraditi'

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 25.02.2022.
Milosavljević: 'Francuskinje su veliki izazov za nas, nadam se da ćemo ga uspješno odraditi'
Foto: Pixsell

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju za šest dana očekuje važan susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo u kojemu će ugostiti olimpijske pobjendice Francuskinje, a za domaćina tog dvoboja određena je Koprivnica, grad iz kojega dolazi naša najuspješnija ekipa Podravka.

Hrvatska je u prva dva kola ostvarila pobjedu protiv Češke i poraz od Ukrajine, a sada ju očejuju dvije utakmice protiv najtežeg suparnika u skupini jer tri dana nakon susreta u Koprivnici isti suparnici sastat će se i u Toulouseu.

"Koprivnica je počašćena činjenicom da može ugostiti jedan tako važan susret kao što je ovaj protiv olimpijskih pobjednica i svjetskih doprvakinja. Duboko sam uvjerena da će se reprezentacija dobro i ugodno osjećati u ovom gradu i dvorani. Žao nam je da zbog korone ne možemo napuniti dvoranu do vrha, jer reprezentacija zaslužuje glasnu podršku u ovom vrlo važnom susretu. Ali, ne sumnjam da će i onih 400-500 navijača koji budu u dvorani dati sve od sebe da pomognu ekipi koiko god je to moguće", rekla je gradonačelnica Koprivnice Ksenija Ostriž.

Tehnička menadžerica reprezentacije Ljerka Vresk objasnila je zašto je izbornik Nenad Šoštarić za ovo okupljanje pozvao 21 igračicu.

"Zbog korone i žestokog ritma utakmica koje cure imaju u posljednje vrijeme, nitko ne zna što se može dogoditi. Osim toga, djevojke još ovaj vikend igraju susrete domaćih liga, tako da ćemo pravu viziju njihovog stanja imati tek u nedjelju navečer, ili u ponedjeljak na okupljanju. Tada ćemo znati i hoće li moći igrati Ćamila Mičijević koja je upitna i trenutačno obavlja preglede", rekla je Vresk.

Povratnica u reprezentacij nakon što je zbog ozljede propustila Svjetsko prvenstvo u prosincu je Dejana Milosavljević koja će u četvrtak zaigrati pred domaćom publikom.

"Tempo igranja u posljednjih nekoliko tjedana jako je naporan. Umor je tu, ali kada dolazi jedna ovakva utakmica sve se zaboravlja. Jako sam sretna, najprije da sam zdrava i na raspolaganju izborniku, a s druge strane što se igra u Koprivnici. Ovdje smo imali doigravanja za Svjetsko prvenstvo s Njemačkom i atmosfera je bila sjajna. Nadam se da će takva biti i protiv Francuske bez obzira što je dopušten ulazak oko 500 navijača. O toj reprezentaciji ne treba puno trošiti riječi. Kao i francuska muška reprezentacija, one su godinama u svjetskom vrhu. To je veliki izazov za nas i nadam se da ćemo ga uspješno odraditi", kazala je Milosavljević.

Uoči dva ogleda protiv Hrvatske Francuska se nalazi na vrhu skupine s maksimalna četiri boda. Dva boda kao i Hrvatska ima Ukrajina, dok je Češka bez bodova.

Plasman na EP koji će se od 4. do 20. studenoga igrati u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji izborit će dvije prvoplasirane ekipe iz skupine, a posljednja dva kola u kojima će Hrvatska gostovati kod Ukrajine i ugostiti Češku igrat će se krajem travnja.

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!