Nogomet

Abramovič potvrdio: Prodaje Chelsea, a sav novac ide za žrtve rata u Ukrajini

Branimir Korać • srijeda, 02.03.2022.
Abramovič potvrdio: Prodaje Chelsea, a sav novac ide za žrtve rata u Ukrajini

Roman Abramnovič otklonio je sva nagađanja i potvrdio službenim priopćenjem da prodaje Chelsea, a sav novac ići će za žrtve rata u Ukrajini...

Nakon što se u protekla dva dana počelo intenzivno spominjati kako Roman Abramovič po hitnom postupku prodaje Chelsea, oglasio se i Rus putem službenog priopćenja.

"Želio bih se osvrnuti na nagađanja u medijima tijekom proteklih nekoliko dana u vezi s mojim vlasništvom nad Chelseajem. Kao što sam već rekao, uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. Stoga sam u trenutnoj situaciji donio odluku o prodaji jer smatram da je to u najboljem interesu kluba, navijača, zaposlenika, kao i sponzora i partnera kluba.

Prodaja kluba neće biti brza, već će slijediti propisani postupak. Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Za mene se nikada ovdje nije radilo o poslu niti o novcu, već o čistoj strasti prema igri i klubu. Štoviše, zadužio sam svoj tim da osnuje dobrotvornu zakladu u koju će se donirati sav neto prihod od prodaje. Zaklada će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. To uključuje osiguravanje ključnih sredstava za hitne i neposredne potrebe žrtava, kao i potporu dugoročnom radu na oporavku.

Molim vas da znate da je ovo bila nevjerojatno teška odluka i da me boli što se rastajem od kluba na ovaj način. Međutim, vjerujem da je to u najboljem interesu kluba.

Nadam se da ću uspjeti posljednji put posjetiti Stamford Bridge da se osobno pozdravim sa svima vama. Bila je privilegija biti dio Chelseaja i ponosan sam na sva naša zajednička postignuća. Nogometni klub Chelsea i njegovi navijači uvijek će biti u mom srcu", stoji u priopćenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!