Zimski sportovi

Zrinka Ljutić uvjerljivo do titule svjetske juniorske prvakinje u slalomu!

Branimir Korać • utorak, 08.03.2022.
Zrinka Ljutić uvjerljivo do titule svjetske juniorske prvakinje u slalomu!
Foto: Pixsell

Zrinka Ljutić potvrdila je na Svjetskom prvenstvu u Panorami zašto je smatraju velikom budućom zvijezdom svjetskog skijanja. Uzela je zlatno odličje u slalomu na Svjetskom juniorskom prvenstvu...

Zrinka Ljutić svjetska je juniorska prvakinja u slalomu. U jakoj konkurenciji u Panorami bila je uvjerljiva i ostavila je konkurenciju daleko iza sebe.

Ljutić je imala najbolje vrijeme nakon prve vožnje, ali prednost nad Njemicom Emmom Aicher iznosila je samo tri stotinke.

Druga vožnja bila je posve druga priča, Ljutić je napravila fantastičan posao i s drugim vremenom druge vožnje samo je dodatno povećala prednost nad prvim pratiteljicama.

Tako je drugoplasirana Aicher zaostala za Ljutić velikih 84 stotinke dok je trećeplasirana Moa Bostroem Mussener zaostala čak sekundu i 21 stotinku.

Ljutić ima još jednu priliku za odličje i to u veleslalomu.

Ranije su za Hrvatsku odličja na svjetskim prvenstvima osvajali Istok Rodeš (zlato slalom, bronca kombinacija), Elias Kolega (bronca slalom), Ana Jelušić (srebro i bronca slalom), Nika Fleiss (srebro slalom), Janica Kostelić (srebro kombinacija, bronca super-G), Ivica Kostelić (bronca kombinacija).

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!