Nogomet

Fenjeraš pred senzacijom: Show Šrolera i Špehara, Maribor se spasio u nadoknadi

Branimir Korać • četvrtak, 10.03.2022.
Fenjeraš pred senzacijom: Show Šrolera i Špehara, Maribor se spasio u nadoknadi
Foto: Pixsell

Posljednjeplasirana momčad slovenskog prvenstva imala je na konopcima lidera, ali Maribor je ipak u sudačkoj nadoknadi stigao do boda...

Trebalo je to biti ugodno poslijepodne za lidera u Kidričevu, a pretvorilo se u noćnu moru. Aluminij je do sudačke nadoknade držao vodstvo i bio nadomak ogromne pobjede.

Ništa nije govorilo kako bi moglo biti iznenađenja. Vodio je Maribor 2:0 već u 20. minuti golovima Marka Alvira i Roka Širka te je sve govorilo kako ide prema zaračunata tri boda.

Međutim u 32. minuti bivši napadač Gorice Martin Šroler smanjuje zaostatak da bi isti igrač u 54. minuti poravnao na 2:2.

Šroler je svoje napravio, a u 67. minuti zamijenio ga je Dino Špehar koji sedam minuta kasnije također zabija i donosi Aluminiju preokret.

Mirisalo je na senzaciju, gosti su povukli zadnji potez i uveli veterana Tavaresa i Roka Kronavetera i upravo Tavares u 91. minuti pogađa za konačnih 3:3.

Bez obzira na remi, Maribor ostaje na vrhu s dovoljnom prednosti da ga nitko ne može skinuti u ovom kolu, a Aluminij ostaje na dnu ljestvice s četiri boda manje od Tabora koji je odmah ispred.

Kod Aluminija od prve minute igrali su Mario Musa, Šroler i Karlo Plantak, Tin Martić ušao je u 46. minuti, a u 67. su ušli Špehar i Tomislav Turčin. Kod Maribora svih 90 minuta odradio je Alvir.

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!