Košarka

Netsi posramili Sixerse u gostima, Curry okrenuo Nuggetse

Branimir Korać • petak, 11.03.2022.
Netsi posramili Sixerse u gostima, Curry okrenuo Nuggetse

U noćašnjem NBA programu na rasporedu su bila samo dva susreta, a u njima su u gostima uspješni bili Brooklyn Netsi i Golden State Warriorsi. Posebno impresivni bili su Netsi kod Philadelphije...

Brooklyn Netsi posramili su Philadelphiju i nanijeli joj vrlo težak poraz. Netsi su u Pennsylvaniji slavili s ogromnih 129:100.

Navijači Sixersa dobar dio susreta davali su do znanja što misle o Benu Simmonsu, ali kako je meč odmicao, tako su se i sve više okretali protiv Sixersa koji su izgledali jako loše.

Već do poluvremena Philadelphia je bila u minusu većim od 20 poena, prednost Netsa tijekom susreta premašila je i granicu od 30 koševa razlike te je bilo jasno kako ih čeka katastrofalan poraz.

Završilo je 129:100 pri čemu je Kevin Durant upisao 25 poena uz 14 skokova i sedam asistencija, Seth Curry dodao je 24 poena i pet ukradenih lopti, a Kyrie Irving 22 poena i pet asistencija.

Kod Sixersa Joel Embiid ubacio je 27 poena (5/17 iz igre) uz 12 skokova, a Tobias Harris 16 poena. James Harden susret je završio s 11 poena i šutom 3/17.

Još jedna povijesna utakmica Stephena Curryja, ovaj put probio je granicu od 20 tisuća poena u karijeri. Curry je predvodio Warriorse do pobjede u gostima kod Nuggetsa.

Nuggetsi su pali u drugom poluvremenu nakon odlično odrađenog prvog dijela. U drugom poluvremenu stvari je preuzeo u svoje ruke Curry, ubacio 24 poena u tom razdoblju i predvodio preokret Warriorsa.

Curry je na kraju ubilježio 34 poena (5/12 trica) uz devet skokova, a Jordan Poole dodao je 21 poen i sedam asistencija.

Na drugoj strani Nikoli Jokiću "za dlaku" je pobjegao triple-double učinak te je upisao 23 poena, 12 skokova i devet asistencija, a Monte Morris je dodao 19 poena i pet skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 100:129
Denver Nuggets - Golden State Warriors 102:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!