Košarka

Zubac opet sjajan usprkos porazu Clippersa, Bogdanović propustio dvoboj s Bucksima

Matej Kačan • utorak, 15.03.2022.
Zubac opet sjajan usprkos porazu Clippersa, Bogdanović propustio dvoboj s Bucksima

U noći od devet NBA utakmica, u dvije su poraze upisale momčadi hrvatskih košarkaša. Nastupio je samo Ivica Zubac koji je bio jako dobar, dok je Bogdanović propustio ovu večer...

Iako su Los Angeles Clippersi poraženi u produžetku protiv Cleveland Cavaliersa, opet je odličnu utakmicu odigrao Ivica Zubac. Hrvatski je centar završio s 24 poena i 14 skokova, osam poena i dva skoka manje od svojih učinaka karijere.

Ne samo to, Zubac je pri 106:103 za Cavalierse u regularnom dijelu pogodio važan koš za zaostatak od pola koša, a onda je Amir Coffey dodao jedno bacanje za produžetak. No, tamo Clippersi nisu zabili u prve dvije i pol minute i Cleveland dolazi do pobjede.

Zubac je ukupno na terenu bio 36 minuta i iz igre je gađao 10/15, a uhvatio je 14 skokova, od čega sedam u napadu. Dodao je tome četiri asistencije i dvije blokade.

No, jednaku štetu na drugom kraju parketa, u obrani mu je radio Evan Mobley s 30 poena, što je učinak karijere za novaka. Tako su gledatelji imali priliku vidjeti veliki dvoboj u reketu.

Cavaliersi ovom pobjedom ostaju pobjedu i pol iznad Toronta u borbi za šesto mjesto i direktan ulaz u odigravanje, dok će Clippersi vjerojatno u play-in na Zapadu jer Denver i Minnesota bježe.

U dvoboju druge ekipe Istoka i četvrte Zapada, Milwaukee Bucksi svladali su Utah Jazz. Za Jazzere zbog istegnuća lijevog lista nije nastupio Bojan Bogdanović, ali su se usprkos tome jako dobro držali.

Nije vodstvo prelazilo 12 razlike ni s jedne strane, a na ulasku u posljednju dionicu Utah ima četiri poena prednosti. No, u četvrtoj četvrtini Jazz je ostao na samo 18 poena, Milwaukee je preokrenuo i došao do 117:111 pobjede.

Giannis Antetokounmpo ubacio je 30 poena uz 15 skokova, dok je poen manje imao Jrue Holiday. 23 je dodao Khris Middleton. Kod Jazza su po 29 ubacili Donovan Mitchell i Mike Conley, dok je Rudy Gobert zabio 18 i imao 14 skokova.

NBA:
Utah Jazz - Milwaukee Bucks 111:117
Cleveland Cavaliers - LA Clippers 120:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros15.03.2022. u 10:53
    Kako je Zubac bio sjajan kad mu je protivnički centar rookie Mobley postigao 30p što mu je i rekord karijere??? Dakle taj Mobley nikada u životu nije dao toliko koševa kao danas igrajući protiv Zupca! I kako je onda Zubac bio sjajan??? Kakvu to obranu igra čovjek od 215cm i 120kg???
    tapiros