Rukomet

Duvnjak: 'Imamo dobar miks starih i mladih, u budućnosti će to izgledati jako dobro'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.03.2022.
Duvnjak: 'Imamo dobar miks starih i mladih, u budućnosti će to izgledati jako dobro'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija u Varaždinu se nalazi na mini pripremama na kojima slaže igru i otklanja nedostatke uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje je čekaju u travnju...

Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak propustio je Europsko prvenstvo u siječnju, no sada je spreman i u dobrom stanju te normalno radi na ovim pripremama.

"Na žalost u prvom mjesecu nisam bio spreman pomoći ekipi, ali sada sam se oporavio, leđa su u redu, korone više nema i vratio sam se te je kao i uvijek osjećaj fenomenalan."

U reprezentaciju su ušli i neki mlađi igrači koji su se dokazali na Europskom prvenstvu.

"Atmosfera je stvarno odlična, vratili su se neki stariji igrači, tu su i ovi mladi igrači koji su se pokazali na Prvenstvu i mislim da tu imamo dobar miks starih i mladih te će to u budućnosti izgledati jako dobro. Dobro radimo i pripremamo se za ono što nas čeka u travnju."

I na ovim pripremama puno se radi na obrani.

"Obrana je kao i uvijek naš temelj i svaki dan radimo na njoj, 6-0, 5-1 i svaki dan to izgleda sve bolje. Iako se mi već dosta dugo znamo, pokušavamo dotjerati one sitnice koje odlučuju utakmicu."

Protivnik u dodatnim kvalifikacijama bit će reprezentacija Finske koju tek treba upoznati.

"Danas ćemo prvi put pogledati Finsku, moram iskreno reći da mi predstavlja nepoznanicu, ali moramo se dobro pripremiti. Mi smo definitivno favoriti i tako i moramo ući u te dvije utakmice."

Duvnjak ističe zašto je za Hrvatsku važno naredno Svjetsko prvenstvo.

"Svjetsko prvenstvo nam je veliki cilj, na njemu se odlučuju i putnici za Olimpijske igre, moramo biti među prvih sedam da se izbore barem kvalifikacije. Imamo iza nas dva lošija prvenstva, ne bježimo od toga i bit ćemo sigurno spremni za Svjetsko prvenstvo u siječnju."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!