Košarka

Lillardov oporavak se produžio, neće igrati do kraja sezone

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 21.03.2022.
Lillardov oporavak se produžio, neće igrati do kraja sezone

Najbolji igrač Portland Trail Blazersa, višestruki All-Star Damian Lillard neće igrati do kraja aktualne NBA sezone, potvrđeno je iz Blazersa...

Portland Trail Blazersi igrat će do kraja sezone bez jednog od svojih najboljih igrača, Damiana Lillarda koji mora na operaciju abdomena, objavila je u ponedjeljak ta NBA momčad.

Trail Blazersi su objavili da je 31-godišnji Lillard "ostvario napredak u fazi ponovne atletizacije svog rehabilitacijskog protokola" i da je "do sada ispunio nekoliko ključnih prekretnica i nastavit će završnu fazu rehabilitacije tijekom sljedećih tjedana."

Lillard je ove sezone u 29 utakmica imao prosjek od 24 koševa, 7.3 asistencija i 4.1 skoka. To mu je najslabija sezona u karijeri po broju odigranih utakmica kao i po broju postignutih pogodaka u sedam godina.

Lillard se na teren trebao vratiti u ožujku, ali je glavni direktor Trail Blazersa Joe Cronin prošli mjesec najavio da će se najvjerojatnije vratiti tek sljedeće sezone.

On će nedostajati svojoj momčadi koja je trenutačno na 12. mjestu u Zapadnoj konferenciji i praktički je ispala iz igre za doigravanje s omjerom pobjeda i poraza 26-44.

Portland je igrao u doigravanju svih zadnjih osam godina s Lillardom u prvoj postavi , a 2019. je stigao do finala Zapadne konferencije u kojem je izgubio od Golden Statea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!