Nogomet

Salah dobio prvu bitku protiv Manea, Sissoko veliki tragičar u porazu Malija

Branimir Korać • petak, 25.03.2022.
Salah dobio prvu bitku protiv Manea, Sissoko veliki tragičar u porazu Malija

Odigrani su prvi susreti dodatnih kvalifikacija u Africi za odlazak na Svjetsko prvenstvo i uzbuđenja nije nedostajalo. Ono što je najbitnije, pogodaka je bilo malo i sve je otvoreno uoči uzvrata...

U tvrdoj utakmici u Limbeu Alžir je stigao do pobjede u gostima kod Kameruna s 1:0. Gosti mogu biti vrlo zadovoljni jer su sada u jako dobroj poziciji.

Trenutak odluke dogodio se u završnici prvog dijela kada je nakon ubačene lopte iz prekida najviši, ali i loše pokriven u skoku bio Islam Slimani koji zabija za 1:0.

Halilhodžićev Maroko odigrao je 1:1 u gostima kod DR Konga i na svom travnjaku odlučivat će o plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

U zanimljivom dvoboju domaćin je poveo u 12. minuti golom Yoana Wisse i držao je tu prednost sve do zadnjih 15 minuta. Početkom drugog dijela imali su gosti kazneni udarac, ali jako loše ga je izveo Ryan Mmaee koji je poslao loptu preko gola. U 70. minuti u igru ulazi Tarik Tissoudali i šest minuta kasnije zabija za poravnanje. Loša vijest za DR Kongo je i isključenje u završnici Glodyja Ngonde kojeg neće biti u uzvratu.

Branič Standarda iz Liegea Moussa Sissoko tragičar je dvoboja između Malija i Tunisa, Tunižani su slavili 1:0, a Sissoko je glavni krivac za to. U 36. minuti zabio je autogol kada nije gledao gdje mu se vratar nalazi i vraćajući loptu unazad poslao ju je u mrežu. Samo četiri minute kasnije napravio je prekršaj kao zadnji igrač i zaradio isključenje.

Pogodaka nije bilo u Kumasiju gdje je Gana ugostila Nigeriju. Bila je bolji protivnik, ali mreže se nisu tresle i odluka će pasti u Nigeriji.

Veliki dvoboj između finalista Afričkog kupa nacija Egipta i Senegala te Mohameda Salaha i Sadia Manea, pripao je Egipćanima.

Pobjednika je riješio autogol Salioua Cissa već u četvrtoj minuti, bilo je kasnije ponešto prilika na obje strane, ali rezultat se više nije mijenjao.

Afričke kvalifikacije:
Kamerun - Alžir 0:1
DR Kongo - Maroko 1:1
Mali - Tunis 0:1
Gana - Nigerija 0:0
Egipat - Senegal 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!