Košarka

Vogel: 'Naš omjer mu ne ide u prilog, ali LeBron je zaslužio biti MVP kandidat'

Matej Kačan • subota, 26.03.2022.
Vogel: 'Naš omjer mu ne ide u prilog, ali LeBron je zaslužio biti MVP kandidat'

Trener Los Angeles Lakersa Frank Vogel smatra da bi njegov najbolji igrač LeBron James trebao biti u razgovoru za MVP-a, iako mu omjer Lakersa ne ide u prilog...

Kako se bliži regularna sezona kraju, tako su sve veće rasprave o tome tko će biti najkorisniji igrač NBA lige. Ističu se dva imena, Nikola Jokić i Joel Embiid, a spominju se i ostali poput Giannisa Antetokounmpoa ili Ja Moranta.

No, ako pitate trenera LA Lakersa Franka Vogel, u užem razgovoru svakako bi trebao biti i LeBron James, i to usprkos slaboj sezoni Lakersa.

"Zaslužuje biti kandidat za MVP-a više nego itko u ligi. Znam kako glasanje funkcionira, momčad s najboljim omjerom ili u vrhu lige dobije najviše tih priznanja pa mu naš omjer svakako ne bi išao u prilog", kazao je Vogel.

Lakersi su tek deseti na Zapadu s omjerom 31-42, sigurno neće direktno u doigravanje, a 11. Spursi udaljeni su samo dvije pobjede i napadaju mjesto u play-inu. No, sam LeBron je prvi strijelac lige s 30 poena u prosjeku, a bilježi i 8.2 skokova i 6.3 asistencija.

"Usprkos omjeru, ne možete mi reći da je bilo tko odigrao bolju sezonu od LeBrona Jamesa ove godine", jasan je bio Vogel.

U 19 utakmica koje je James propustio Lakersi imaju 6-13 omjer, a sve skupa loša sezona opet će im donijeti teži put do doigravanja. Prošle sezone Lakersi su pobjedom nad Warriorsima ušli u doigravanje i ispali od kasnijih finalista Sunsa.

No, da danas krene play-in, Lakersi bi prvo morali u goste Pelicansima, a onda i u goste poraženom iz dvoboja Wolvesa i Clippersa te, ako bi sve to prošli, onda tek na megdan Sunsima u uzvratu prve runde.

O potencijalnom suparniku u prvom krugu ply-ina, Vogel je kazao:

"Veća motivacija za nas u zadnjih devet utakmica je pitanje: Kako igramo? Igramo li pobjedničku košarku, popravljamo li navike dovoljno za pobjedu? To su pitanja i z play-in utakmice, kao i za prvu rundu ako prođemo kroz play-in. Navike su najveća motivacija i postoje neki ohrabrujući znakovi u našoj igri", rekao je Vogel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!