Nogomet

Modrić: 'Nije bilo toliko loše, možemo biti zadovoljni, ne i prezadovoljni'

Branimir Korać • subota, 26.03.2022.
Modrić: 'Nije bilo toliko loše, možemo biti zadovoljni, ne i prezadovoljni'
Foto: Pixsell

Luka Modrić nije jedan od onih koji često igra u ovakvoj formaciji, u Realu je primjerice tek jednom igrao u takvom sustavu. Svjestan je da treba vremena da se bilo što uigra...

Luka Modrić također žali što Hrvatska nije zadržala vodstvo do kraja susreta i upisala pobjedu, ali ističe i kako je Slovenija dosta otežala posao.

"Primarno je bilo isprobati novu formaciju i vidjeti kako se snalazimo u njoj. Mislim da je to bilo dosta dobro u većem dijelu utakmice, šteta za ovaj primljeni gol, bilo bi bolje da smo pobijedili. Sve u svemu mislim da je bilo ok za prvi put u ovoj formaciji. Oni su nam isto tako dosta otežali svojom igrom, bili su dosta zgusnuti i povučeni tako da nije bilo previše prostora. Dobra utakmica, šteta što nije pobjeda, ali idemo dalje, čeka nas nova utakmica u utorak."

Hrvatska je solidno izgledala u novoj formaciji, ali ima tu još dosta toga za uigravanje.

"Teško je govoriti nakon prve utakmice, treba vidjeti hoćemo li i nastaviti u toj formaciji. Naravno da treba probati sve taktičke varijante, da vidimo odgovaraju li nam ili ne. Možda nisam bio toliko u kontaktu s loptom jer kada imaš tri stopera, onda se očekuje da jedan ili dvojica ulaze više u igru tako da smo tražili naše prostore među linijama. Mislim da nije bilo toliko loše, možemo biti zadovoljni, ne i prezadovoljni, za prvu utakmicu bilo je u redu. Idemo dalje, probat ćemo opet u utorak i vjerujemol da će to biti bolje. Kao što sam rekao, treba ispobati sve."

Modrić nije imao baš priliku često igrati u ovoj formaciji.

"Igrao sam to jednom u Realu protiv Atalante, igrali smo s dva zadnja vezna, tri stopera i dva visoka beka. Na kraju je tu izbornik sa svojim suradnicima i oni će odlučiti što je najbolje, vidjet će što nam najviše paše i naravno da ćemo se tako postaviti i igrati. Nećemo ići protiv sebe i ako vidimo da namk nešto ne odgovara, tvrdoglavo gurati to."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!