Tenis

Dodig i Melo poraženi nakon velikog preokreta Bolellija i Fogninija

Matej Kačan • ponedjeljak, 28.03.2022.
Dodig i Melo poraženi nakon velikog preokreta Bolellija i Fogninija
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Ivan Dodig također je ispao iz konkurencije u Miamiju. U paru s Marcelom Melom imao je pobjedu u rukama, ali je talijanski dvojac izveo preokret...

I posljednji hrvatski predstavnik u parovima na Mastersu u Miamiju više nije u turniru. Ivan Dodig je u paru s Marcelom Melom ispao u osmini finala.

Premda su Dodig i Melo imali s 1-0 u setovima i meč loptu u drugom, ipak su Talijani Fabio Fognini i Simone Bolelli preokrenuli sve i došli do četvrtfinala.

Hrvat i Brazilac sigurno su riješili prvi set, a u drugi su krenuli breakom. No, Talijani rade dva u nizu, okreću na 4:2 prije novog uzvrata Dodiga i Mela za 4:3.

Pri 5:4 za Dodiga i Mela, hrvatski i brazilski predstavnik su imali break i meč loptu, ali su Fognini i Bolelli to spasili, a u tie-breaku sa 7:4 izjednačili u setovima.

Treći set odigran je u obliku produženog tie-breaka, a tamo su Dodig i Melo krenuli sjajno s 5:1. No, dopustili su približavanje, a od 8:4 gube čak šest poena u nizu i Talijani dolaze do 10:8 i pobjede.

Masters Miami, osmina finala parova:
S. Bolelli/F. Fognini - I. Dodig/M. Melo 2:6, 7:6, 10:8

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!