Nogomet

Vojnović: 'Zaista mislim da nam 3-5-2 sustav neće biti najozbiljnija opcija za SP'

Branimir Korać • srijeda, 30.03.2022.
Vojnović: 'Zaista mislim da nam 3-5-2 sustav neće biti najozbiljnija opcija za SP'
Foto: Pixsell

Zlatko Dalić u Dohi je isprobao sustav 3-5-2, nije to bilo ništa spektakularno, ali niti katastrofalno. Aljoša Vojnović smatra kako bi to moglo biti tek neko C rješenje na Svjetskom prvenstvu...

Puno se pričalo o tom sustavu 3-5-2 i može li ga i hoće li ga Hrvatska igrati. Zlatko Dalić isprobao ga je u Dohi i za prvi put i nije bilo toliko loše. Ipak...

"Na samom Svjetskom prvenstva 3-5-2 kao nekakva C opcija u situaciji kada pokušavamo sačuvati rezultat ili eventualno dostići s dva napada, ali zaista mislim da nam to neće biti najozbiljnija opcija za SP", smatra Aljoša Vojnović u izjavi za Novu TV.

Kao prvi napadač ponovno se nameće Andrej Kramarić koji je odigrao vrlo dobro.

"Nitko od nas ne može dovesti u pitanje spremnost Andreja Kramarića da nastupi na bilo kojoj poziciji koju mu izbornik namijeni, trenutno ga se stavlja u pole position za poziciju prvog napadača, ali još je puno vremena do Svjetskog prvenstva i svašta se može izdogađati."

Što se tiče alternative za Marcela Brovozića?

"Nikola Moro i Kristijan Jakić, vjerujem da su tu još na vagi jer čisto sumnjam da će obojica ići. Ta pozicija uvjetno rečeno prirodne zamjene za Marcela Brozovića je još uvijek otvorena i ta borba između njih dvojice će se odvijati do pred samo SP."

Vojnović je jako zadovoljan onim što prikazuje Lovro Majer.

"Mislim da je on ogroman dobitak za reprezentaciju i mislim da bi mogao biti trajno rješenje na desnom krilu ukoliko budemo forsirali sustav koji izbornik najviše voli, 4-3-3 ili 4-2-3-1."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!