Nogomet

Bez iznenađenja u Sjevernoj Americi, nakon Kanade SP osigurali SAD i Meksiko

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 31.03.2022.
Bez iznenađenja u Sjevernoj Americi, nakon Kanade SP osigurali SAD i Meksiko

Reprezentacije SAD-a i Meksika izborile su direktan plasman na SP u Kataru iz kvalifikacija Sjeverne i Srednje Amerike, dok će Kostarika u dodatne kvalifikacije...

Nakon što su se kolo ranije na Svjetsko prvenstvo plasirali nogometaši Kanade, u posljednjem kolu kvalifikacija, u konfederaciji Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF), taj su cilj još izborili Meksiko i SAD-a.

Tom dvojcu život je na samom kraju kvalifikacija mogla zagorčati jedino Kostarika, ali čudo se nije dogodilo. Meksiko je svoj dio posla obavio domaćom pobjedom na mitskom Azteca stadionu protiv El Salvadora od 2:0.

Meksikanci su utakmicu riješili u prvom poluvremenu pa je Antuna zabio prvi pogodak u 17. minuti, dok je u 43. jedanaesterac realizirao Jimenez za konačnih 2:0. Na kraju je Meksiko skupio isti broj bodova kao prvoplasirana Kanada, a Meksikanci će se na skorašnjem ždrijebu naći u istoj, drugoj jakosnoj skupini, kao i Hrvatska te neće moći biti suparnici izabranicima Zlatka Dalića.

U istom 'šeširu' na ždrijebu će biti i Amerikanci koji su u zadnjem kvalifikacijskom kolu izgubili u San Joseu kod Kostarike (0:2), ali su sačuvali svoje treće mjesto i direktni plasman na Svjetsko prvenstvo.

Početkom drugog dijela Kostarika je s dva brza gola (Vargas u 51. i Contreras u 59. minuti) potpirila nadu u čudo koje se nije ostvarilo, ali Kostarika još uvijek ima šansu za odlazak na prvenstvo krajem godine. Naime, Kostarika će kao četvrta momčad s ljestvice igrati finale interkontinentalnih dodatnih kvalifikacija. Kao posljednja prepreka na putu u Katar stoji im Novi Zeland.

Opijeni uspjehom ostvarenim kolo ranije nogometaši Kanade su odradili gostovanje kod Panama te su poraženi 0:1. Jedini strijelac bio je Torres početkom drugog dijela.

Honduras je vodio kod Jamajke s 1:0, ali su Bailey i Morrison još do kraja prvog poluvremena zabili za preokret i slavlje Jamajčana.

Kvalifikacije za SP, CONCACAF zona (14. kolo):
Panama - Kanada 1:0
Jamajka - Honduras 2:1
Meksiko - El Salvador 2:0
Kostarika - SAD 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!