Nogomet

Budimir: 'Taj pogodak osim što je meni osobno plus, ne znači previše'

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 04.04.2022.
Budimir: 'Taj pogodak osim što je meni osobno plus, ne znači previše'
Foto: Pixsell

Hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir, koji je u nedjelju zabio gol u porazu Osasune 1:4 kod Betisa, rekao je nakon utakmice da je nezadovoljan jer je njegova momčad bila blizu izjednačenju, a na kraju se vraća doma napunjene mreže.

Sigurno da ne možemo biti zadovoljni nakon ovoga danas. Osasuna je pokazala dva lica. U jednom trenutku smo se gotovo vratili u utakmicu, a onda na kraju ovako izgubili, izjavio je 30-godišnji Budimir na travnjaku stadiona Benito Villamarín za televiziju Movistar.

Betis je vodio 2:0, a onda je hrvatski napadač zabio u 64. minuti. Budimir je u 70. minuti ponovno zatresao mrežu, no sudac je pokazao da je bilo zaleđe. Osasuna je u tim trenucima opasno prijetila, a Betisovi braniči panično reagirali ispred svog gola.

"Detalji su presudili da ne izjednačimo. Bili smo u tim trenucima bolji od protivnika, a sada se vraćamo doma s četiri gola u mreži", izjavio je Budimir. "No to je španjolska liga, zahtjevna i teška", dodao je.

Bio je to drugi Budimirov gol u posljednje dvije utakmice, ali kaže da mu se ne veseli previše.

"Taj gol, osim što je meni osobno plus, ne služi puno. No sada se okrećemo idućoj utakmici, ne želimo se opustiti nego i dalje biti ambiciozni. Blizu smo gornjeg dijela ljestvice, a u igri je još puno bodova", rekao je.

Osasuna je trenutačno na desetom mjestu među 20 klubova. Za tjedan dana dočekuje doma posljednjeplasirani Alaves.

"Mi sada moramo okrenuti stranicu te se posvetiti toj nadolazećoj utakmici i pokušati doći do tri boda", napomenuo je Budimir.

Betis, koji se nalazi na petom mjestu, prelomio je utakmicu pogocima u 82. i 88. minuti pa ju okončao s 4:1.

"Betis je danas dobro igrao i zasluženo pobijedio," zaključio je stasiti hrvatski napadač koji se ovaj tjedan priključio igračima Osasune poslije dviju prijateljskih utakmica s Hrvatskom u Dohi, sa Slovenijom (1:1) i Bugarskom (2:1).

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!