Tenis

Borna Gojo kiksao na startu turnira u Sanremu, glatko poražen od domaćeg igrača

Branimir Korać • utorak, 05.04.2022.
Borna Gojo kiksao na startu turnira u Sanremu, glatko poražen od domaćeg igrača

Borna Gojo puno više je očekivao od turnira u Sanremu. Međutim već na startu upisao je poraz od domaćeg kvalifikanta u dva seta...

Činilo se kako je Borna Gojo imao sreće u ždrijebu prvog kola u Sanremu, igrao je protiv kvalifikanta Francesca Passara, ali on se pokazao neočekivano tvrdim orahom. Talijan je u konačnici slavio sa 6:4, 6:2.

Talijan se polako probija preko ITF turnira gdje je dosad imao pet finala i tri turnira osvojio. No to su redom bili oni najmanji 15k turniri gdje je ove godine igrao dva finala i to oba u Monastiru. U jednom je izgubio od sunarodnjaka Mattije Belluccija, a u drugom je slavio protiv Francuza Terencea Atmanea.

Ovdje je prošao kvalifikacije i na startu išao na favoriziranog hrvatskog tenisača te ga je svladao dosta glatko. Ovo mu nije jedina zvučna pobjeda, već je slavio u kvalifikacijama protiv Ernestsa Gulbisa, a prošle godine je primjerice svladao i Argentinca Thiada Tirentea.

U prvom setu vodila se velika bitka iz koje je Passaro izašao kao pobjednik uz tri breaka. U drugom setu Gojo je poveo s 1:0 pa izgubio narednih pet gemova u samo tri osvojena poena ukupno.

Talijan tako prolazi dalje i ide u drugo kolo gdje će igrati protiv osmog nositelja Alexandrea Müllera.

Challenger Sanremo, prvo kolo:
Francesco Passaro (Italija, Q) - Borna Gojo (Hrvatska) 6:4, 6:2

FOTO: Robert Pleško

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!