Tenis

Prižmić sjajnim nastupom preko prvog nositelja došao do četvrtfinala u Dubrovniku

HINA, Matej Kačan • petak, 08.04.2022.
Prižmić sjajnim nastupom preko prvog nositelja došao do četvrtfinala u Dubrovniku

Odličan nastup na ITF turniru u Dubrovniku ima najbolji hrvatski muški junior, 16-godišnji Dino Prižmić koji se plasirao u četvrtfinale turnira, i to preko prvog nositelja Bogdana Apostola...

Hrvatski 16-godišnji tenisač Dino Prižmić plasirao se u četvrtfinale ITF turnira "Dubrovnik kup", nagradnog fonda 15.000 američkih dolara, svladavši u osmini finala prvog nositelja, 26-godišnjeg Rumunja Bogdana Apostola (ATP - 521.) sa 6:2, 6:2.

Prižmić će u petak još jednom na teren, a suparnik u četvrtfinalu bit će mu 21-godišnji ruski tenisač Savrijan Danilov (ATP - 664.) koji je spriječio hrvatski obračun za polufinale pobijedivši u osmini finala Splićanina Duju Kekeza (ATP - 940.) sa 6:4, 6:4.

Prižmić je u Dubrovnik stigao nakon uspješnog nastupa na ITF juniorskom turniru prve kategorije u Vrsaru, gdje je osvojio pojedinačni naslov izgubivši svega 25 gemova u pet mečeva.

Za 11. juniora sa svjetske ljestvice ovo je drugo četvrtfinale na seniorskim ITF turnirima u karijeri. Prvo je igrao prije mjesec dana u Poreču, u sklopu 50. izdanja "Istarske rivijere", a uspije li pobijediti Rusa Danilova, probit će se do svog prvog polufinala u seniorskoj konkurenciji.

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!