Košarka

Embiidov 41 poen za titulu najboljeg strijelca, Warriorsi i Grizzliesi slavili

Matej Kačan • nedjelja, 10.04.2022.
Embiidov 41 poen za titulu najboljeg strijelca, Warriorsi i Grizzliesi slavili
Foto: EPA

Osim susreta Kingsa i Clippersa, još su samo četiri utakmice odigrane sinoć u NBA ligi. Joel Embiid je prvo ime večeri, ubacio je 41 poen u nastojanjima da dođe do titule najboljeg strijelca...

Odustajanjem LeBrona Jamesa od igranja do kraja ove sezone, centar Philadelphia 76ersa Joel Embiid postao je glavni favorit za osvajanje titule najboljeg strijelca lige. I Embiid i Sixersi odlučili su objeručke prihvatiti priliku.

Sixersi nemaju dvojbe u doigravanju, po svemu sudeći bit će četvrti na Istoku, a u susretu bez pritiska pali su Indiana Pacersi sa 133:120 i sve je bilo podređeno Embiidu i zabijanju koševa. Momčad se stavila u službu, a Embiid je odradio posao s 41 poenom i 20 skokova.

Embiid sad zabija 30.6 poena po utakmici, LeBron neće imati dovoljan broj odigranih utakmica i to je titula u džepu za Embiida koji je postao prvi centar najbolji strijelac lige još od Shaquillea O'Neala.

U ostalim susretima, momčadi iz vrha Zapada svladale su ekipe koje će se boriti u play-inu. Memphis Grizzliesima vratio se Ja Morant u pravom trenutku da se malo zagrije za doigravanje, a u pobjedi nad Pelicansima od 141:114 ubacio je 21 poen uz devet asistencija.

Zanimljivije je bilo na susretu Warriorsa i Spursa, a i dalje ozljedama poremećeni Golden State slavio je sa 100:94 uz 12 poena, 13 skokova i osam asistencija iskusnog Draymonda Greena.

NBA:
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 133:120
Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 141:114
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 94:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!