Nogomet

Kovačić: 'Ako Luka nastavi ovako, očekujem ga još tri-četiri godine na ovoj razini'

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.04.2022.
Kovačić: 'Ako Luka nastavi ovako, očekujem ga još tri-četiri godine na ovoj razini'
Foto: EPA

Chelsea će imati jako težak posao u Madridu gdje mora uhvatiti zaostatak 3:1 iz prvog susreta na svom stadionu. Mateo Kovačić smatra kako ništa još nije riješeno...

Prošla utakmica između Chelseaja i Real Madrida završila je loše po Londončane, a Mateo Kovačić kao pozitivnu stvar istaknuo je tek susret s Likom Modrićem.

"Nikada nije lijepo kad gubiš utakmicu i teško ti je, ali bilo je lijepo vidjeti ga i igrati protiv njega. Uvijek sam ga više volio imati u svom timu, ali u ovom trenutku smo jedni protiv drugih i spremni smo sutra pokazati sve od sebe i pokušati proći. Teško ga je zaustaviti jer je nevjerojatan igrač. Hrvat je i divio sam mu se kad sam bio dijete, a igrao je za moj omiljeni klub Dinamo. Sada, kada smo postali dobri prijatelji, divim mu se još više - sjajnoj osobi, sjajnom igraču i veselim se što ću sutra opet igrati protiv njega."

Kovačić još tri-četiri godine očekuje Luku na ovako visokoj razini.

"Uvijek je bio dobar kao sada, za mene koliko znam zadnjih pet, šest ili sedam godina je na istom nivou, što je nevjerojatno. Zašto je tako dobar? Zato što jako voli nogomet. Živi ga svaki dan. On je profesionalac i ako nastavi ovako, očekujem ga još tri, četiri godine na tako visokoj razini."

Iako Real ima osjetnu prednost, Kovačić je i dalje optimist.

"Bili smo spremni za utakmicu protiv Southamptona, a moramo biti i za ovu u Madridu. Naravno, imamo svoje šanse za prolaz i motivirani smo da pokažemo sve od sebe. Nismo igrali dobro i rezultat nije bio dobar u zadnjoj utakmici, ali ima nade. Bit će to kvalitetna utakmica i veselimo joj se."

Već je jednom sudjelovao u preokretu i to kao igrač Real Madrida.

"Bilo je puno povrataka i ja sam bio uključen u jedan. U sezoni 2015/16, Real Madrid je izgubio prvu utakmicu 2:0 kod Wolfsburga, došli smo na Bernabeu i pobijedili 3:0. Vidio sam i neki dan utakmicu kada je Chelsea igrao protiv Napolija. Izgubili smo 3:1 u Napoliju, a na Stamford Bridgeu smo se vratili. Nogomet je uvijek iznenađujući i moramo biti spremni više od 100 posto da bismo mogli dovršiti povratak."

FOTO: EPA/VINCENT MIGNOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!