Nogomet

Elvis Brajković: 'Tomiću ne nalazim zamjerke, Palikućina izjava nije ispala korektna'

Matej Kačan • četvrtak, 14.04.2022.
Elvis Brajković: 'Tomiću ne nalazim zamjerke, Palikućina izjava nije ispala korektna'
Foto: FaH

Kritike Roberta Palikuće prema potezima trenera Gorana Tomića u susretu protiv Dinama nisu baš naišle na odobravanje nekadašnjeg igrača Rijeke Elvisa Brajkovića...

Nekadašnji branič Rijeke i hrvatske reprezentacije Elvis Brajković prokomentirao je nastup Rijeke u derbiju protiv Dinama, ali i neke izjave Roberta Palikuće. Sportski direktor Rijeke komentirao je nastup i neke poteze trenera Gorana Tomića.

"Mislim da se u utakmicama koje smo odigrali moglo reagirati s igračima s klupe, i protiv Dinama je Rijeka imala dovoljno opcija da adekvatno reagira za vrijeme utakmice", rekao je Palikuća za SN.

U istom mediju Brajković je odgovorio na izjave, a i sam je analizirao Tomićev posao i odluke.

"Ako je tako rekao, to nije bilo korektno jer je direktno prozvao trenera. I s njegovim se riječima ne bih baš složio. Nije da Tomić nije pokušavao, ali mislim da njegov izbor na klupi nije bio dovoljno dobar da bi se suprotstavio Dinamu. Svi mi koji smo u nogometu znamo da na kraju odlučuje pojedinačna kvaliteta igrača, a ona je u svakom slučaju na strani Dinama, koji je na klupi imao bolje igrače od Rijeke."

U Tomićevim potezima ne nalazi problem.

"I uz dublju potragu, ne mogu naći neke velike zamjerke. Zamjene je vukao pravovremeno i logično, ali nešto se pita i suparnika. Ne znam, možda ulazak Roberta Murića, koji nije počeo od prve minute i pitanje je koliko je zbog toga uopće imao motiv. No, nije ni da je Tomić imao nekog velikog izbora."

Brajković ipak i uz veliki bodovni zaostatak ne očekuje opuštanje momčadi do kraja prvenstva jer slijedi i finale Kupa.

"Sve je moguće, iako sumnjam da bi klub, trener, a i igrači tako nešto dozvolili. Dinamo je predaleko, ali na Rujevicu stižu i Osijek i Hajduk, tako da je Rijeka apsolutno u igri za drugo mjesto, što bi bio ogroman, stvarno ogroman uspjeh u ovoj konkurenciji, pogotovo što je izboreno i finale Kupa. Naravno, i o toj utakmici na Poljudu ovisi konačna ocjena sezone, a i zbog nje je opuštanje strogo zabranjeno. Počnu li igrači razmišljati isključivo o tom finalu i zanemarivati prvenstvo, potpuno će ispasti iz forme i to im za finale neće donijeti ništa dobrog. Nije prvenstvo još posve izgubljeno, iako je jasno da će biti teško, ali, ponavljam, borba za drugu poziciju potpuno je otvorena i to ne treba zanemariti. Rijeci čestitam na svemu što je dosad napravila, šteta bi to do kraja sezone bilo pokvariti", rekao je nekadašnji igrač.

FOTO: HINA/Admir Buljubašić

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!