FA Cup, polufinale, 16.04.2022, 16:30 h
Manchester City
Manchester City 2:3 Liverpool
Liverpool

Liverpool furioznim prvim poluvremenom protiv Cityja izborio finale FA Kupa

Matej Kačan • subota, 16.04.2022.
Liverpool furioznim prvim poluvremenom protiv Cityja izborio finale FA Kupa
Foto: EPA

Liverpool i Manchester City odigrali su još jednu utakmicu u izravnoj borbi za trofej, a o onom u FA Kupu na kraju će u finalu odlučivati Liverpool nakon 3:2 pobjede...

Tjedan dana nakon što su zaludili svijet sjajnom utakmicom i remijem u Premier ligi, dvije ponajbolje ekipe svijeta odigrale su uzvrat. Ulog je bio finale FA Kupa, a ovaj put je Liverpool upisao pobjedu u izborio finale.

Do pobjede je Redse dovelo furiozno prvo poluvrijeme u kojem je dominirao Sadio Mane. Sjajni Senegalac dao je dva gola, u 17. i 45. minuti za velikih 3:0 nakon što je Liverpool na asistenciju Robertsona u vodstvo doveo Ibrahima Konate u devetoj minuti.

City se pokušao vratiti u drugom dijelu, odmah je golom otvorio Jack Grealish u 47. minuti, ali dugo nije bilo gola i ponestalo je vremena. Zabio je Bernardo Silva u prvoj minuti nadoknade za 3:2, ali nije bilo remija i dodatnog dijela.

U drugom polufinalu sastaju se Crystal Palace i Chelsea pa ćemo nakon tog dvoboja saznati finaliste najstarijeg nogometnog natjecanju na svijetu koji će novog pobjednika odlučiti na Wembleyu.

FOTO: EPA/PETER POWELL

FA Cup

polufinale

Manchester City2:3Liverpool
Chelsea2:0Crystal Palace

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!