Košarka

Klay Thompson: 'Nema smisla da Poole ne osvoji nagradu za igrača koji je naviše napredovao'

Matej Kačan • nedjelja, 17.04.2022.
Klay Thompson: 'Nema smisla da Poole ne osvoji nagradu za igrača koji je naviše napredovao'
Foto: EPA

Jordan Poole oduševio je sve na kraju sezone i startu doigravanja za Golden State Warriorse, a njgov suigrač Klay Thompson smatra da to treba biti dovoljno za MIP nagradu...

Vrijednu pobjedu na startu doigravanja upisali su i Golden State Warriorsi koji su sve pomalo iznenadili time što je Stephen Curry po povratku od ozljede krenuo s klupe, a na njegovom je mjestu bio Jordan Poole.

No, to se isplatilo jer Poole je povukao svoje do pobjede s 30 poena. Svi su oduševljeni, Poole je uz Anthonyja Edwardsa i Tyresea Maxeya zvijezda dana, a Klay Thompson smatra da bi vrijedna nagrada trebala otići u ruke njegovog suigrača.

"Ako Poole ne dobije nagradu za igrača koji je najviše napredovao, onda nema smisla", rekao je Klay Thompson, a s njim se slaže i Steve Kerr koji ne zna hoće li dobiti MIP nagradu, ali napredak je očit.

"Ne znam oko glasovanja za nagradu, ali ono gdje je bio prije dvije i pol godine i gdje je sad, to je dramatično. Zaslužio je sve to", rekao je Kerr još devetog travnja nakon pobjede nad Spursima.

U posljednjih 12 utakmica sezone koje je Curry propustio, Poole je eksplodirao s 25.8 poena, 5 skokova i 6.2 asistencija i to je samo nastavio u doigravanju.

FOTO: EPA/D. ROSS CAMERON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!