Nogomet

Socca Adria Cup okupit će ponajbolje svjetske malonogometaše

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 19.04.2022.
Socca Adria Cup okupit će ponajbolje svjetske malonogometaše
Foto: Marin Sušić

Nakon godinu dana stanke zbog pandemije Covida-19, vraća se Socca Adria Cup – međunarodni malonogometni turnir koji se igra pod okriljem ISF-a, Svjetske malonogometne federacije.

Turnir će se odigrati ovoga petka i subote (22. i 23. travnja), a mjesto održavanja i ove godine bit će Nogometni centar Zlatna lopta u Zagrebu. Uz hrvatsku malonogometnu reprezentaciju, ovoga puta nastupit će i vrlo jake reprezentacije Engleske i Njemačke.

Engleska je trenutno četvrta reprezentacija na svjetskoj rang ljestvici, dok je Njemačka šesta pa izbornik hrvatske reprezentacije Željko Ostrman neće imati nimalo lak zadatak.

"Ono što Adria Cupu ove godine daje dodatnu draž je sama jačina turnira. Dovoljno o tome govori činjenica da se Engleska i Njemačka nalaze u Top 6 reprezentacija svijeta. Nijemci su 2018. godine bili svjetski prvaci tako da će sigurno biti veliko zadovoljstvo, ali i izazov igrati protiv tih reprezentacija. Nas malo muče ozlijede, ali sigurno da ćemo sastaviti dobru reprezentaciju koja će se, nadam se, pokazati u pravom svijetlu. Pokušat ćemo što bolje parirati jakim reprezentacijama i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Bjelovarčanin Ostrman.

Svjetsko prvenstvo ove godine trebalo se održati u lipnju, u Meksiku, ali zbog sigurnosnih razloga natjecanje je prebačeno u Europu, a održat će se krajem ove godine. Izbornik Ostrman osvrnuo se i na nastavak priprema za nadolazeće prvenstvo.

"Malo nas je poremetila činjenica da je Svjetsko prvenstvo u Meksiku odgođeno, međutim, mi i dalje nastavljamo trenirati i raditi. Čekamo informacije o novoj lokaciji prvenstva i vjerujem da ćemo biti u potpunosti spremni za njega. U skoroj budućnosti sigurno ćemo odigrati još neke prijateljske utakmice tako da će biti dovoljno prilike za sve reprezentativce da se dokažu, da uhvate vlak za Svjetsko prvenstvo i da tamo odigraju važnu ulogu za našu reprezentaciju."

Treba naglasiti da će dodatnu važnost ovom natjecanju dati i dolazak vodećih ljudi ISF-a koji će prisustvovati Adria Cupu te će s vodstvom našeg Saveza razgovarati o budućim projektima u Hrvatskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!