Nogomet

Kovačić propušta veliki londonski derbi, Tuchel se nada povratku za dva tjedna

Mihaela Bradovski • utorak, 19.04.2022.
Kovačić propušta veliki londonski derbi, Tuchel se nada povratku za dva tjedna
Foto: EPA

Mateo Kovačić zbog ozljede ligamenata gležnja prisiljen je na dvotjednu pauzu. To znači kako ga neće biti u londonskom derbiju koji slijedi...

U ranoj fazi dvoboja protiv Crystal Palacea Mateo Kovačić iskrenuo je gležanj i iako je pokušao nastaviti, nije mogao. Ubrzo je napustio igru, a Thomas Tuchel nakon susreta zabrinuto je ustvrdio kako ne izgleda dobro.

Ipak, nije baš toliko teška ozljeda, Kovačića neće biti oko dva tjedna, definitivno je otpao za sutrašnji dvoboj protiv Arsenala, a strahovalo se da su ligamenti teže stradali i da će morati na dužu pautzu.

"Kova nije u konkurenciji, zaradio je ozljedu ligamenata. Nadamo se da neće biti van travnjaka duže od dva tjedna", istaknuo je Tuchel. "S obzirom da nas u to vrijeme očekuje nekoliko utakmica, ovo nije vaš kratko razdoblje", dodao je.

Tuchel je potvrdio i kako Ben Chilwell dobro radi i oporavlja se, ali teško da će zaigrati do kraja sezone. Tek ga očekuje uključenje u rad s mladom momčadi. Callum Hudson-Odoi se može očekivati narednih dana na treningu prve momčadi.

FOTO: EPA/Juanjo Martin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!