Tenis

Nepotrebni sukob između Murraya i španjolskih tenisača oko pozivnice za turnir u Madridu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.04.2022.
Nepotrebni sukob između Murraya i španjolskih tenisača oko pozivnice za turnir u Madridu
Foto: EPA

Andy Murray dobio je pozivnicu za nastup na turniru u Madridu, a takva odluka organizatora naišla je na kritike od dijela španjolskih tenisača i tenisačica...

Andy Murray ranije je najavljivao kako neće igrati na zemlji ove sezone, ali promijenio je mišljenje nakon što su mu organizatori turnira u Madridu ponudili pozivnicu. Prihvatio ju je, a nakon toga neočekivano su krenule pritike od strane kolega i kolegica.

"Ovo je iznenađujuće i frustrirajuće da jedan od najvećih španjolskih teniskih turnira daje tako slabu podršku španjolskim igračima. Komercijalni interesi su nadjačali interese španjolskog sporta", poručio je Fernando Verdasco.

Slično je reagirala i Paula Badosa koja također smatra kako su pozivnice trebale ići španjolskim tenisačima i tenisačicama.

"Jako sam tužna kada vidim ovakav odnos prema španjolskom tenisu koji ima puno potencijala. Prije godinu dana ušla sam s pozivnicom i imala jedan od najboljih turnira u svojoj karijeri, nikada ga neću zaboraviti.Ovo je velika prilika za sve i prava je šteta što se to nije prepoznalo. Moramo dati našim igračima priliku da rastu i napreduju", smatra Badosa.

Tu se prozvanim osjetio Murray koji je imao spreman odgovor.

"Bio bih više nego zadovoljan da igram kvalifikacije i u Rimu ću ih najvjerojatnije igrati. Ako mi turnir ponudi pozivnicu za glavni ždrijeb, što bih trebao reći? Ne, hvala, igrat ću kvalifikacije?"

Osim Murraya pozivnice su dobili i Jack Draper (Velika Britanija) Lucas Pouille (Francuska), Carlos Gimeno (Španjolska), Naomi Osaka (Japan), Monica Puig (Portoriko), Linda Fruhvirtova (Češka), Marta Kostjuk (Ukrajina) i Qinwen Zheng (Kina).

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!