Košarka

Morantu titula za igrača koji je najviše napredovao, nagradu poklonio suigraču

Matej Kačan • utorak, 26.04.2022.
Morantu titula za igrača koji je najviše napredovao, nagradu poklonio suigraču

Novu individualnu nagradu za regularnu sezonu podijelila je NBA liga, a ovaj put je red na onoj za igrača koji je najviše napredovao. MIP nagradu ove je sezone ponio Ja Morant...

Mlada zvijezda Memphis Grizzliesa, razigravač Ja Morant ponio je titulu za NBA igrača koji je najviše napredovao. Mnogo je ta nagrada izazvala polemika s obzirom na činjenicu da je Morant 2020. osvojio nagradu za novaka godine.

Pitanje je zato koliko je zvijezda napredovala ove sezone u odnosu na prošlu - Morant ove sezone bilježi 27.4 poena, 5.7 skokova i 6.7 asistencija u regularnoj sezoni nasuprot 191. poena, četiri skoka i 7.4 asistencija. Mnogi smatraju da je Morant više zaslužio biti u razgovoru za MVP nagradu.

No, ponio je ovu "utješnu" titulu, a nakon toga napravio je lijepu gestu za suigrača. Morant je više puta isticao kako je Desmond Bane bolji kandidat iz redova Grizzliesa pa je njemu i poklonio nagradu.

Bane je, naime, skočio s 9.2 poena, 3.1 skoka i 1.7 asistencija na 18.2-4.4-2.7 prosjeke. "Nagrada je došla meni, ali mislim da je to momčadski napor", rekao je Morant pri primitku nagrade.

Zato je samu nagradu dao suigraču, a na Twitteru je kratko napisao da ju Bane zaslužuje.

Morant i Bane su ove sezone Memphis vodili do 56-26 omjera i drugog mjesta Zapada, a u prvoj rundi doigravanja su na 2-2 u seriji protiv Timberwolvesa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!