Vodeni sportovi

Ukrajinske veslačice i veslači u Hrvatskoj se pripremaju za Svjetski kup u Beogradu

Sportnet • srijeda, 27.04.2022.
Ukrajinske veslačice i veslači u Hrvatskoj se pripremaju za Svjetski kup u Beogradu

19 veslačica i veslača iz Ukrajine stiglo je u Zagreb i bit će u Hrvatskoj na pripremama uoči nastupa na Prvom svjetskom veslačkom kupu u Beogradu...

Hrvatska i dalje pokazuje veliko srce i želju za pomoć ukrajinskom narodu, a ovoga puta pomažu sportaši. Posljedično ratnim zbivanjima u Ukrajini, Ukrajinski veslački savez uputio je molbu Hrvatskom veslačkom savezu za pomoć u organizaciji i financiranju Ukrajinske veslačke reprezentacije u Hrvatskoj.

HVS je poduzeo sve moguće predradnje oko realizacije njihove zamolbe te je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, Ustanovom za upravljanje sportskim objektima Zagreb, Veslačkim savezom Zagreba i zagrebački veslačkim klubovima uspio udovoljiti njihovim potrebama.

"Kao sportaši, svjesni smo da riječi nikada nisu dovoljne i da su djela ono što se broji. Čast nam je i obaveza pomoći našim ukrajinskim kolegama, a siguran sam da bi i oni postupili jednako da je situacija obrnuta", izjavio je Damir Martin.

Predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza Branimir Bašić lijepim je povodom kazao:

"Sportski duh nije samo natjecateljskog karaktera, sportski duh je nešto puno više od toga, a to se najbolje vidi upravo u ovakvim trenucima. Kaže se da je najbliži opis samog sporta 'autonomija morala', a ona podrazumijeva prihvaćanje moralnih principa tolerancije, humanosti, poštovanja i razumijevanja da je pomoći ljudska dužnost, da izlazi iz nas samih, da usvajamo ljudsko jer pripadamo ljudskoj vrsti kao takvoj."

Ukrajinska veslačka reprezentacija s 19 veslačica i veslača kao i njihov tim trenera i fizioterapeuta u Zagreb je stigla u ponedjeljak 25. travnja, a ostaju do nastupa na prvom Svjetskom veslačkom kupu koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Beogradu.

FOTO: Berislav Rožman

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!