Zimski sportovi

Tvrdo i teško: Hrvatski hokejaši u raspucavanju svladali Španjolce

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 27.04.2022.
Tvrdo i teško: Hrvatski hokejaši u raspucavanju svladali Španjolce
Foto: FaH

65 minuta bez golova, ali na kraju ipak uzdignute ruke hrvatskih hokejaša. U drami u raspucavanju ipak su bili uspješniji od Španjolaca...

Hrvatski hokejaši na ledu ostvarili su i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu divizije 2, skupina A, kojoj je domaćin Zagreb, a u drugom nastupu su svladali reprezentaciju Španjolske sa 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0) bolji izvođenjem kaznenih udaraca.

Junak utakmice bio je hrvatski vratar Vilim Rosandić koji je imao 31 obranu u osnovnom dijelu utakmice i produžetku, a potom je obranio i pet od sedam udaraca u raspucavanju. Kod Hrvatske su precizni u raspucavanju bili Dominik Kanaet, Patrik Dobrić i kapetan Marko Šakić koji je postigao odlučujući pogodak.

U prvoj utakmici programa u srijedu Kina je s 5:1 bila bolja od Nizozemske.

Kina je vodeća s maksimalnih šest bodova iz dvije utakmice. Hrvatska je druga sa pet bodova, a Nizozemska treća sa tri. Španjolska ima jedan bod, a zadnji je Izrael bez ijednog boda.

Hrvatska će sljedeću utakmicu odigrati u petak (19.45 sati) protiv Kine u borbi za prvo mjesto. Sve utakmice se igraju na klizalištu na Zagrebačkom velesajmu.

FOTO: HINA/Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!