Košarka

Cedevita Olimpija i Budućnost poveli u ABA četvrtfinalnim serijama

Matej Kačan • subota, 30.04.2022.
Cedevita Olimpija i Budućnost poveli u ABA četvrtfinalnim serijama

U ABA ligi natjecanje je došlo do dvije četvrtfinalne serije gdje ćemo saznati suparnike Crvenoj zvezdi i Partizanu, a korak prema polufinalu napravili su Cedevita Olimpija i Budućnost...

Iako je FMP bio zaista blizu i uvelike je iskoristio nešto letargičniji pristup Budućnosti, ipak nije došlo do iznenađenja u prvom susretu četvrtfinala ABA lige. Budućnost je početkom četvrte napravila seriju i odvojila se na sedam razlike nakon potpunog približavanja gostiju.

No, gosti su ubačajima Nerandžića i Radonjića stigli opet u egal, na samo posjed razlike, a onda su stali. Cobbs je zabio bacanje, Jagodić Kuridža tricu i napad FMP-a je stao pa je Budućnost stigla do pobjede.

Na semaforu je na kraju 76:70 i Crnogorci će svakako u Železniku ići po drugu pobjedu i "dvokorak" u polufinale. No, ostaje činjenica da nisu odigrali kako treba. Cobbs je na kraju bio prvo ime utakmice s 18 poena, pomogao mu je DJ Seeley s 11 poena i pet skokova. Kod FMP-a je Danilo Tasić zabio 16, Radonić 15, a Stepanović 13.

U prvom susretu nije bilo toliko drame. Cedevita Olimpija odigrala je sjajno napadački i deklasirala je Igokeu s 93:79 te je povela u svojoj staroj dvorani Tivoli. Jacob Pullen s 21 poenom vodio je pobjednike, 8 je dodao Zoran Dragić, a 17 Yogi Ferrell.

FOTO: Cedevita Olimpija/Tine Ružić

ABA liga, doigravanje

četvrtfinale

Cedevita Olimpija93:79Igokea
Budućnost VOLI76:70FMP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!